Elkészült az Astell&Kern SEM4 DAC modul

Az Astell&Kern nagyjából egy éve mutatta be az A&futura SE180 lejátszót, amely elsőként használt cserélhető DAC modulokat, amivel a felhasználók kedvükre módosíthatták a készülék hangzását.

Az A&futura SE180 lejátszóhoz befutott a negyedik DAC kártya, ami elsőként alkalmazza a Digital Audio Remaster (DAR) mintavételezési technológiát, tovább javítva az audioforrás minőségét. A SEM4 modul (429 EUR) ugyanazokat (2,5 mm, 3,5 mm és 4,4 mm) fejhallgató csatlakozásokat kínálja, mint testvérek, Asahi Kasei AK4493SEQ chipeket dolgoztató, duális architektúrával rendelkezik. A DAR technológia PCM formátum esetén 44.1 kHz < 352.8 kHz és 48 kHz < 384 kHz mintavételi frekvenciára konvertál, míg a DSD állományok esetében 96 kHz < DSD128 vagy DSD256 az arány attól függően, hogy 96 kHz-nél alacsonyabb vagy magasabb volt az induló felbontás.

A VELVET SOUND technológiával rendelkező DAC az ígéretek szerint természetesebb hangzást biztosít, alacsonyabb zaj és torzítás mellett, illetve szélesebb dinamikatartományt szavatol. A gondosan válogatott kapcsoló- és kondenzátor komponensek minden korábbinál alacsonyabb fogyasztást garantálnak, akár tizennégy órányi lejátszás is biztosított. A SEM4 természetesen kihasználja a Teraton Alpha Sound Solution technológiát, ami az eredeti hangzáshoz közeli reprodukciót nyújt, eltávolítva többek között a zavaró áramzajt. Az új kiegészítő forgalmazása májusban kezdődik.

Forrás: www.astellnkern.com