Elkészült az iFi ZEN CAN analóg fejhallgató-erősítő

Az iFi Audio egy megfizethető árkategóriában indított fejhallgató-erősítővel bővíti a kiváló hordozható eszközökből álló ZEN termékvonalát.

Az iFi ZEN CAN (165 EUR) tökéletesen hozza a tavaly bemutatott Zen DAC formavilágát, csupán az előlap elrendezése árulkodik arról, hogy másik készülékről van szó. A berendezés tisztán analóg, semmilyen digitális bemenettel nem rendelkezik, egyszerűen társítható analóg kimenettel szerelt forráshoz, illetve képes összedolgozni a sorozat többi tagjával. Az új modell akár nehezen kezelhető fejhallgatók meghajtására is alkalmas, ami mellett előerősítőként vagy aktív hangfalakkal párosítva is használható.

A készülék háza a korábbi gyakorlatnak megfelelően masszív és igényes kialakítású. Az előlap közepén elhelyezett hangerő tárcsát, gombok és aljzatok fogják közre. A bal szélen található bekapcsoló gomb mellett a bemenet kiválasztására szolgáló gomb kapott helyet, majd az erősítés mértékét (négy lépésben) szabályozó kapcsoló következik. Jobbra egy 6.3 milliméteres fejhallgató-aljzatot, valamint 4.4 milliméteres Pentaconn konnektort helyeztek el, míg a sort az XBass és 3D funkciókat aktiváló gomb zárja. Előbbi az alacsony frekvenciás teljesítmény javítására szolgál, míg utóbbinak a térbeli leképezés finomításában jut szerep. Hátulra kerülve RCA, 3.5 milliméteres és 4.4 milliméteres konnektorok tárulnak fel, természetesen az összes ki és bejárat aranyozott.

A készülékbe olyan szimmetrikus, dual-mono kialakítású áramkör került, ami általánosságban a drágább prémium eszközök sajátja. A saját fejlesztésű erősítő szakasz négy, egymástól független FET op-erősítőt alkalmaz, alacsony impedanciájú visszacsatoló áramkörrel kombinálva. A Thorsten Loesch vezetésével épített analóg áramkör és a kulcsfontosságú részegységek tervezésében komoly részt vállalt John Curl, aki évek óta az iFi Audio műszaki tanácsadójaként tevékenykedik.

Forrás: www.media.ifi-audio.com