Elkészült az új LINN KLIMAX DSM hálózati lejátszó

A gyártó szerint a Klimax DSM új generációja az eddigi legjobb rendszerük, több évtizedes audioinnovációs és digitális technológiai ismeretek felhasználásával épült.

Az új KLIMAX DSM egyben a széria teljes újraértelmezését is jelenti, ami többek között a teljes egészében házon belül fejlesztett Organik DAC rendszernek köszönhető. Az Organik az FPGA feldolgozást (egyedi algoritmusokat használ a mintavétel növelése és a pontos hangerő szabályzás érdekében) egy különálló átalakítási fázissal ötvözi.

A DAC áramköri lap a jelutak csökkentése érdekében kétoldalas, az eszközt minden korábbinál alacsonyabb torzítás és kisebb zaj jellemzi. A készülék egyedi alumínium alvázzal rendelkezik, rozsdamentes acélból készült gombokat, szinte a teljes előlapot elfoglaló kijelzőt, valamint jellegzetes vezérlőtárcsát visel. A bemeneti oldalon Toslink, két SPDIF (egy szabadon konfigurálható), XLR, RCA (phono) és USB csatlakozók találhatók, míg a kijáratokat XLR és RCA konnektorok képviselik. A streamer házimozi-változatára (Klimax DSM AV) ezeken felül négy HDMI bemenet (valamint egy eARC kimenet) is került.

A streamer Ethernet, optikai Ethernet (SFP foglalat), Exakt Link, WiFi és Bluetooth kapcsolatokat kínál, kényelmesen megbirkózik a 24-bit/384 kHz felbontású állományokkal. A támogatott formátumok között FLAC, Apple Lossless, WAV, DSD (64/128/256), MP3, WMA, AIFF, AAC és OGG egyaránt megtalálható, ahogy a közvetlen Tidal, Qobuz, Spotify Connect, Airplay, Roon, TuneIn hozzáférés is biztosított. Az új modell fekete és ezüst eloxált változatokban kerül a piacra.

Forrás: www.linn.co.uk