Elkészült az UNIQUE MELODY Mason V3+ fülmonitor

A társaság nagyjából két éve mutatta be a Mason V3 zászlóshajó modellt, ami annyira jól sikerült, hogy több szakmai elismerést is begyűjtött, ráadásul a felhasználók is kedvelték. A második generációs modell többek között szénszálas burkolatot kapott, ami alatt jelentős módosítások történtek.

A MASON V3+ (3199 USD) egyedi építésű füles, aminek alapjait az előző generáció biztosítja. A füles összesen tizenhat BA meghajtót dolgoztat, amelyek munkáját frissített keresztváltó technológia hangolja össze. A konfiguráció alapvetően nem változott, továbbra is tartományonként (alacsony, közép, középmagas és magas) négy meghajtót kapunk, ugyanakkor az egységek összehangolására ezúttal sokkal több figyelmet fordítottak.

A burkolat szénszálas anyagból készült, ami ugyan nehezebb, mint az általánosan használt akril, ugyanakkor vékonyabb lehet a falvastagság, így nem kell aggódni a tömeg miatt. A fülest megújított Dual Tone kábellel szállítják, sajnos a zsinór részletes jellemzői nem ismertek. Rendeléskor lehetőség van Phanes gyártmányú (ezüst-palládium/arany-palládium ötvözet), UltraFlexi kabátba öltöztetett kábelt választani az alapértelmezett helyett.

A négy pólusú kábelcsatlakozók helyét módosították, kicsit felfelé lettek eltolva, ezzel sikerült javítani a komfort érzetet. A hangoláshoz használható DB-GO modul kicsit hangsúlyosabb lett, így azok használata sokkal kényelmesebb és egyszerűbb. Kiegészítők tekintetében jelentős változás nem történt, gyakorlatilag ugyanazt a készletet kapjuk, mint két évvel korábban. A hab illesztékek azonban jobb minőséget képviselnek, ami pozitív hatással van a passzív zajszigetelésre. A füles érzékenysége 107 dB, kezelt frekvencia- tartomány 20 Hz-25 kHz értékek közé esik, míg az impedancia 19.6 ohm.

Forrás: www.mixwave.co.jp/en

Comments are closed.