Elkészült HiBy R3 hordozható lejátszó új változata

A társaság második generációs, közepes méretű lejátszójának eredeti változata közösségi támogatással (Kickstarter) került forgalomba, számos nagyobbakat megszégyenítő funkcióval és kiváló digitális-analóg átalakítóval rendelkezett.

A HIBY R3 PRO (199 USD) külső tekintetében a korábbi modellre hajaz, azonban a gyártó számos hardveres és szoftveres változtatást eszközölt a készüléken. A legkomolyabb módosítás, hogy az új változat két darab Cirrus Logic CS43131 DAC chipet dolgoztat, amely jelentős előrelépés az alapváltozat ES9028Q2M lapkájával összevetve. A kettős DAC természetesen kezeli a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD256 állományokat, MQA kompatibilitást kínál, ezen felül a Qobuz integráció is adott… utóbbiak az alapváltozat esetében később voltak elérhetők. Az akkumulátor mérete (1600 mAh) nem változott, ugyanakkor a frissítések 16-20 órás üzemidőt eredményeztek, míg a készenléti idő ötven napra tehető. A készülék teljesítménye is javult, a gyári adatok szerint 60 mW (3.5 mm), illetve 210 mW (2.5 mm) értékekkel lehet számolni.

A készülékbe Bluetooth 5.0 modul került. A megszokott (LDAC, aptX) mellett megkapjuk a gyártó saját fejlesztésű UAT kódekjét, ami 192 kHz mintavételezéssel kecsegtet a kompatibilis források esetében. A WiFi szintén ráncfelvarráson esett át, hiszen a korábbi 2.4G mellett már az 5G is támogatott. A készülék külsejét vizsgálva elsőre csupán a 2.5 mm-es aljzat megjelenése árulkodó, ezen felül a korábbi változat esetében megszokott formát és anyagokat kapjuk. A mérnökök az érintőkijelző mellett megtartották a fizikai gombokat, ezeken felül a már említett konnektorok, USB-C interfész és microSD nyílás található a burkolaton. A készülék Ingenics X1000E processzort dolgoztat, amely bőségesen elég a saját fejlesztésű operációs rendszer kiszolgálására.

Forrás: www.store.hiby.com