Elkészült a Swan Song Audio első fejhallgatója

A Swan Song Audio egyedi építésű, nyitott fülese egyetlen dinamikus meghajtót dolgoztat. Az amerikai manufaktúra a moduláris felépítést favorizálja, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a készülékek testreszabását.

A társaság filozófiája szerint a fejhallgatók csak korlátozott mértékben képesek a hangfalak által kínált hangélményt reprodukálni, ezért a beépített átalakítóknak hasonlítaniuk kell a hangsugárzókban alkalmazott meghajtókhoz. A SWAN SONG AUDIO fejhallgatója (1950 USD) diófából épített meghajtó kamrákkal rendelkezik, amire különböző lemezek helyezhetők fel.

Az eltérő fából (cseresznye, rózsa, paliszander) esztergált lemezek nem csupán egyedi külsőt biztosítanak a készüléknek, hanem a tonalitást is befolyásolják, melegebb vagy feszesebb hangszín érhető el a használatukkal. Mindegyik lemezen eltérő méretű lyukak találhatók, amelyek a basszus mértékét hivatottak szabályozni. A vázat, fejpánt elemeit és a fából készült alkatrészeket a Shipibo Audio, míg a bőr alkatelemeket a Beautiful Audio szállítja. A fülpárnák töltésére préselt és formázott habot használnak, amelyekre a basszus nyomást enyhítő portokat is fúrtak. Az eszköz kialakítása biztosít némi passzív védelmet a zajok ellen, de a nyitott hátoldal miatt ezt a fejhallgatót egyértelműen otthoni használatra tervezték.

A fülest a Nhoord Audio műhelyéből származó 40 milliméteres meghajtóval (33 ohm/95 dB) szerelik és 3.5 milliméteres csatlakozóban végződő, leválasztható zsinórral szállítják. Az egész készletet egy merev falú táskában kap helyet, amely biztos védelmet nyújt az összes kiegészítőnek és persze a készülék számára. A meghajtáshoz a gyártó szerint legalább 50mW teljesítményű erősítőre van szükség.

Forrás: www.swansongaudio.com