Elkészültek a DENON 8K kompatibilis AVR modelljei

A Denon bemutatta az X sorozatba tartozó házimozi-erősítők legújabb generációját. A négy új modell mindegyike egy-egy tavalyi készülék helyére kerül a kínálatban.

A DENON AVC-X6700H (2499 USD) és AVC-X4700H (1699 USD) jelzésű készülékek forgalmazása előre láthatóan júliusban, míg az AVC-X3700H (1199 USD) és az AVR-X2700H (849 USD) típusoké augusztusban kezdődik. Mindegyik erősítő 8K felbontást támogató HDMI bemenettel (8K/60Hz és 4K/120Hz) rendelkezik, támogatja a HDR formátumok lejátszását a HDR10+ és a Dynamic HDR szabványokat is beleértve. A készülékek a gyors médiaváltás (QMS) nevű funkciót is támogatják, amely lehetővé teszi a források közötti instant váltást anélkül, hogy a képernyő elsötétedne.

Az új eszközök természetesen képesek feldolgozni a legújabb surround hangformátumokat. A tizenegy csatornás zászlóshajó (X6700H) és a kilenc csatornás (X4700H) kistestvére támogatja a Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X, DTS Virtual: X és Auro-3D szabványokat, de a legnagyobb modell esetében ezt később megfejelik a DTS: X Pro támogatással, ami akár tizenhárom csatorna használatára is lehetőséget biztosít majd. A legkisebb modell kivételével, mindegyik újdonság képes dekódolni az IMAX Enchanced állományokat. A készülékek az AirPlay 2 és Bluetooth támogatás mellett HEOS kompatibilitást is biztosítanak, közvetlen hozzáférnek a népszerű streaming szolgáltatók kínálatához, valamint a Roon Tested tanúsításnak köszönhetően Roon-rendszerbe is integrálhatók.

A belépő szintet képviselő hét csatornás AVR-X2700H támogatja az Audyssey MultEQ XT kalibrációs technológiát, míg a sorozat többi modellje az Audyssey MultEQ XT32 szoftvert támogatja. A felhasználók megkapják a mélysugárzó kalibráláshoz használható subEQ HT támogatást, amely kiegyensúlyozottabb és jobban kontrollálható basszus teljesítményt szavatol. Az előre beállított Audyssey memóriamód, lehetőséget biztosít két Audyssey konfigurációt tárolására, amelyek között akár menet közben is lehet váltani. A legkisebb készülék kivételével mindegyik berendezés megkapta a tavalyi zászlóshajó (AVC-X8500H) előerősítő modulját ami akkor jöhet jól, amikor az eszközöket AV-processzorként használják. A gyártó a játékosokra is gondolt, így az összes új modell támogatja a Variable Refresh Rate, Auto Low Latency Mode és Quick Frame Transport technológiákat.

Forrás: www.usa.denon.com/en-us

A DENON termékek hazai forgalmazója a HORN Distribution.