Elkészültek a REL T/x sorozatú szubládák

A mélysugárzó specialistának számító REL ACOUSTICS bemutatta új, három modellből álló termékcsaládját, amit a teljesítmény-ár-funkcionalitás szentháromság jegyében készítettek.

A REL T/5x (649 GBP) a széria belépő modellje, amit a sokak által kedvelt T/5 szubláda örököseként definiál a gyártó. A készülék a gyártó ígérete szerint a méretén túlmutató teljesítményt kínál. A modell egy padló irányába sugárzó nyolc hüvelykes (200 mm) kompozit (alumínium-papír) membrános meghajtóval rendelkezik. A kabinet merevítését finomították, ahogy a hangszóró felfüggesztésén is módosítottak. Az A/B osztályú erősítő (125W) az elődből érkezett, a kulcs komponenseket azonban felülvizsgálták. Újdonság a dedikált LFE bemenet, amely zökkenőmentes átállást biztosít a sztereó és házimozi rendszerek között.

A REL T/7x (999 GBP) elég kompakt ahhoz, hogy ne foglaljon sok helyet, teljesítményénél fogva azonban nagyobb helyiségek kiszolgálására is alkalmas. A készülék egy nyolc hüvelykes aktív, illetve egy tíz hüvelykes passzív meghajtót dolgoztat, amelyek jól kontrollálható egységet alkotnak. Az erősítő technológia (200W) ugyanaz, mint a legkisebb modellnél, ahogy funkcionálisan sincsen jelentős különbség.

A REL T/9x (1299 GBP) a sorozat zászlóshajója. A kabinet kialakítása ugyanaz, mint a középső láda esetében, azonban a térfogatot tovább növelték, ami kisebb ellennyomást eredményezett. Ezúttal mindkét meghajtó tíz hüvelykes (250 mm) kompozit, így a tömeg növelése nélkül sikerült merevebb struktúrát létrehozni. Az A/B osztályú erősítő 300W teljesítmény leadását szavatolja. A tömörítésmentes vezetékmentes adatátvitelhez opcionálisan a saját fejlesztésű Arrow Wireless rendszer is használható.

Forrás: www.rel.net