Elkezdődik az UBSOUND VELVET hangfalak forgalmazása

Egy korábbi hírben nagy vonalakban bemutattuk az olasz manufaktúra VL42 (polc) és VL48 (álló) hangfalait, amelyeken elvégezték a végső simításokat, így semmi akadálya, hogy elkezdődjön azok forgalmazása.

Az UBSOUND közelmúltban (2011) alapított, milánói székhellyel rendelkező társaság, amely kézzel készített passzív hangsugárzók gyártásával foglalkozik. A hangfalak az exkluzív HDNSS technológiára épülnek, amelynek pontos részleteit hétpecsétes üzleti titokként kezelik. A társaság annyit elárult, hogy a tervezés folyamán elsősorban fizikai és akusztikus megközelítést alkalmaznak, más márkák elektro-akusztikus gyakorlatával szemben, így a végső hangélmény inkább analóg, mintsem digitális.

A HDNSS eljárás részben Manfred Schroeder fizikus a hangszórók belső rezonanciájára és szigetelésére vonatkozó elméleteire támaszkodik. Ennek megfelelően a hangfalak csillapítására különböző méretű, vastagságú és anyagú, illetve eltérő szögben elhelyezett hangszigetelőket használtak, amivel a gyártó állítása szerint természetes és kiegyensúlyozott hangzást sikerült létrehozni. Az alacsony tartományok homogenitását, negyvenöt fokban hajlított aszimmetrikus bass-reflex port biztosítja. A hangfalak digitális, analóg, integrált és csöves erősítőkkel egyaránt meghajthatók, de házimozi rendszerekben is megállják a helyüket. A kisebb modellek monitor hangfalként is bevethetők.

Forrás: www.ubsound.com