Elkezdődött a 98 hüvelykes 4K Sony tévé forgalmazása

A Sony négy évvel ezelőtt dobta piacra első nagyképernyős tévéjét, azonban a 8K tartalmak hiánya és a vaskos árcédula miatt a modell csak mindenkit előző, bátor kísérlet maradt.

A japánok ezúttal maradtak a 4K felbontás mellett, az X90L Bravia tévé a TCL és Samsung 98 hüvelykes készülékeivel méretteti meg magát. Az elemzők szerint kicsit furcsa, hogy a Sony nem a legerősebb (X95L) modelljéből készített nagyképernyős változatot, ugyanakkor a döntés mégis racionálisnak tűnik, mert így visszafogottabban árazott, többek számára elérhető modellt kapunk. Az X90L (9.999 USD) a TCL CSOT által gyártott 98 hüvelykes VA LCD panelt kapta meg, a Samsung és persze a TCL is ugyanezt a kijelzőt használja.

A készülék specifikáció tekintetében nem tér el a kisebb változatoktól, többek között 120 Hz-es képfrissítés, FALD technológia, Cognitive Processor XR processzor köré épített képmotor, fejlett HDR és játékos funkciók, négy HDMI bemenet, Chromecast, Airplay és Homekit támogatás jellemzi a legnagyobb modellt is. A 98 hüvelykes X90L a legdrágább (a TCL példaként 5000 dollárt kér a saját modellért) televízió a TCL és Samsung nevével is fémjelzett triumvirátusból, nem lesz könnyű megszorítania a riválisokat.

Forrás: www.sony.com