Elkezdődött az Auralic G1 termékcsalád frissítése

Két évvel a G2 termékvonal megújítása után az Auralic elérkezettnek látta az időt a G1 széria frissítésére. Első körben az Altair és Aries modellek készültek el, amelyek a korábbi gyakorlathoz igazodva G1.1 jelzéssel kerülnek forgalomba.

A készülékek a nyolc évvel ezelőtt debütáló, azóta következetesen frissített Lightning streaming platformot használják. A Lightning több egyedi funkciót kínál, többek között memória-gyorsítótárat, CD-lejátszás és rippelés, valamint nagy felbontású állományok vezeték nélküli továbbításának lehetőségét. A Lightning DS iOS-alkalmazás natív integrációt biztosít a különböző streaming szolgáltatásokkal (pl. Amazon Music, Qobuz, HighResAudio, TIDAL, KKBox vagy NetEase) biztosítva felfedezés szabadságát. Az AURALiC Lightning platformja a TIDAL Connect, a Spotify Connect, az AirPlay 2 és a Bluetooth funkciókat is támogatja, ráadásul Roon Ready végpontként működik.

Az ARIES G1.1 és ALTAIR G1.1 (2999 EUR) is megörökölte a G2.1 modellekből származó, megnövelt tömegű alvázat. Ez a kozmetikai jellegű előnyökön túl jobb rezgéscsillapítást is biztosít. Az Aries vezetékmentes streaming transzport kényelmesen társítható külső digitális-analóg konverterekkel, a felhasználók akár belső merevlemezt is vásárolhatnak, amennyiben könnyebben hozzáférhetővé kívánják tenni gyűjteményüket. Az Altair Digital Audio Streamer Wi-Fi kapcsolatot kínál és analóg kimenettel rendelkezik, egydobozos megoldásként alkalmazható. Csatlakoztatható erősítőhöz vagy aktív hangsugárzóhoz, megújított Femto óra segíti az integrált DAC munkáját, ezen felül egy erősebb fejhallgató-erősítőt is kapunk.

A márka hazai forgalmazója az Audiocentrum.

Forrás: www.us.auralic.com