Előrendelhető a Western Electric 91E integrált erősítő

A 300B csöveket dolgoztató készüléket nagyjából három éve jelentették be, azonban az ellátási nehézségek és a globális járványhelyzet komolyan hátráltatta a fejlesztést.

A Western Electric 91E (13.500 USD) egyvégű, integrált csőerősítő. A készülék a márka ún. steered current source technológiáját használja aminek lényege, hogy a párhuzamos táp-topológia révén az AC áram fele a vákuumcsövek anódjához kerül, így csatornánként nagyobb kimeneti teljesítmény érhető el. Egyedi megoldás ezenkívül a létra-ellenállásokból épített logaritmikus csillapító, illetve a cserélhető transzformátor (8 ohm helyett 4 ohm) blokk.

Az előfeszítést minden alkalommal mikroprocesszor végzi, így manuális beavatkozásra nincs szükség. A beállítások a mellékelt infravörös távirányítóval gyorsan elvégezhetők, az előlapon egy könnyen leolvasható LCD kijelző is helyet kapott. Az erősítőhöz legfeljebb hat forráseszköz társítható, egy MM és MC phono-fokozat is rendelkezésre áll. A készülék nikkel, fekete és arany színekben lesz elérhető, jelenleg az első egységek összeszerelése és ellenőrzése zajlik.

Forrás: www.westernelectric.com