Előrendelhetők a Bose QuietComfort Ultra fülesek

Régóta pletykálták, hogy a Bose vadonatúj prémium vezetékmentes termékcsalád bemutatására készül, amire a napokban sort is kerítettek.

A Bose QuietComfort Ultra fejhallgató (429 USD) a Headphones 700 helyét veszi át, míg a QuietComfort Ultra fülhallgató (299 USD) a második generációs QuietComfort leváltására készült. A fülesek kihasználják a Bose Immersive Audio technológiát, amely gyakorlatilag a hangszínpad akusztikus középpontján helyezi el a hallgatót. Két üzemmód (Still és Motion) között lehet választani, előbbi inkább a kötöttebb (pl. otthoni) zenehallgatás esetén ajánlott, míg utóbbi aktivitás közben jöhet kapóra.

Az Ultra modellek a Qualcomm Snapdragon Sound Technology csomagját is megkapták, mindkettőnél adott az aptX Adaptive támogatás. A készülékek CustomTune kalibrációval és Aware Mode ActiveSense funkcióval is rendelkeznek, a rendszer a külső zajokat monitorozva képes automatikusan állítani a zajcsökkentés mértékét. Az ígéretek szerint tovább javult a hívásminőség, köszönhetően a fejlettebb mikrofon-tömböknek.

A fejhallgató teljesen összezárható, így az utaztatás is könnyebb. Jobb oldalon kapott helyet a bekapcsoló és a Bluetooth párosításért felelős gomb, van egy kapacitív érintőfelület, amin keresztül többek között a hangerő állítható, valamint egy többfunkciós gombot (pl. hallgatási módok közötti váltáshoz, hívások fogadásához) is kapunk. A másik oldalra került a töltöttséget jelző LED, a 2.5 milliméteres jack csatlakozó és az USB töltő-port. Az üzemidő a gyári adatok szerint huszonnégy (inaktív ANC és Immersive Audio) vagy tizennyolc óra is lehet.

Ami az Ulra fülhallgatót illeti adott az Immersive Audio, a CustomTune, az érintés vezérlés. A készülék IPX4 védelmet kapott, javítottak stabilitáson és persze a hívások hangminőségén. Az akkumulátor élettartama átlagosan (kikapcsolt Immersive Audio mellett) hat óra, amennyiben ki szeretnénk használni be kell érni négy óra lejátszási idővel. Ilyen kondíciók mellett a töltő-dokkoló használata egy hosszabb utazás során elengedhetetlen, ami két teljes utántöltésre elegendő energiát tud biztosítani. Mindkét Ultra modell október elején kerül forgalomba, fekete és fehér (Smoke White) színekben.

Forrás: www.bose.com