Elrajtolt a Lithe Audio Pro sorozata

A Lithe Audio piacra engedte legfrissebb mennyezetbe építhető hangkeltőit, amik az első olyan beágyazható Dolby Atmos modellek, amelyek WiSA minősítést kaptak.

A LITHE AUDIO PRO sorozatú eszközök a rejtett megoldások kedvelőit szólítja meg. A széria vizesblokkban és szabadban elhelyezhető modelleket is kínál. A hangszórók beépített, 60W teljesítményt biztosító D osztályú erősítővel rendelkeznek, hagyományos áramhálózaton vagy Etherneten keresztül (PoE++) táplálhatók. A meghajtó 6,5 hüvelykes szőtt mélysugárzót és 0,75 hüvelykes titán magassugárzót egyesít. Minden darabon található optikai bemenet, valamint Ethernet ki- és bejárat, de kiterjedt vezetékmentes (WiFi, Bluetooth, AirPlay 2) lehetőségek is vannak, ráadásként az Alexa, Google Assistant, Spotify Connect és Chromecast támogatás is adott.

A WiSA (Wireless Speaker and Audio Association) egy nagyjából két éve alapított társulás, aminek közel hatvan, az AV piacon vezető szerepet betöltő (pl. LG, Onkyo, Pioneer, Bang&Olufsen) tagja van. A WiSA tanúsítvány elnyeréséhez a termékeknek szigorú a nagy felbontású állományok, vezetékmentes továbbítására vonatkozó előírásoknak kell megfelelniük, s támogatniuk kell a legelterjedtebb 3D (pl. Dolby Atmos és DTS: X) hangformátumokat.

A Lithe Pro sorozathoz dedikált alkalmazás is tartozik, amin keresztül elvégezhető a konfiguráció, az EQ és a késleltetés testreszabása, illetve ezen keresztül továbbíthatók firmware-frissítések és automatizálási platformok (pl. Control4, Fibaro és Loxone) használatához szükséges adatcsomagok. A hangszórók házimozi és multi-room rendszerek részeként, otthoni vagy kereskedelmi környezetben is használhatók. A sorozat a hónap elejétől érhető el az árak 590 eurónál kezdődnek.

Forrás: www.litheaudio.com