Első TW fülhallgatójával jelentkezett a Devialet

A Phantom Reactort is megépítő, prémium hangeszközöket gyártó francia Devialet ezúttal kicsit csendesebb vizekre evezett és összedobta első, teljesen vezetékmentes fülesét.

A DEVIALET GEMINI (279 GBP) tehát egy hamisítatlan True Wireless fülhallgató, amely több szabadalom alatt álló technológiát is alkalmaz. A Pressure Balance Architecture (PBA) a dekompressziós kamrák elvén működik, feladata mindig optimális nyomást biztosítani, így a készülék hosszabb távon sem vált ki diszkomfort érzést. Mindkét „kamrát” speciális akusztikus hálóval vonták be, ami segít kívül tartani a külső zajokat.

Az Ear Active Matching technológia az ígéretek szerint fokozott jelátvitelt szavatol a frekvenciák igazításával, így elkerülhető a fej elfordításával járó hangminőség romlás. A rendszer érzékeli, ha az egyik vagy másik egység elmozdul és valós időben finomítja a jelet. Végezetül itt van az Internal Delay Compensation elnevezésű algoritmus, amely az aktív zajcsökkentés negatív hatásait hivatott kompenzálni. A készülék három szinten állítható aktív csillapítást és két fokozatú Ambient üzemmódot kínál. A fülhallgató tíz milliméteres átalakítókat dolgoztat, két mikrofon monitorozza a külső zajokat és egy dedikált egység biztosítja a zavartalan társalgást.

A vezérlés érintő felületen vagy alkalmazáson (iOS és Android) keresztül megoldott, utóbbi segítségével a hangélmény finomítására is lehetőség van. A beépített akkumulátor két töltés között nyolc (aktív zajszűrés mellett hat) órányi lejátszást biztosít, míg az összesített üzemidőt huszonnégy órában adta meg a gyártó. A mellékelt töltő/dokkoló ezúttal nem szemüvegtokra, hanem púderes tégelyre emlékeztet a változatosság kedvéért. A készülék támogatja a Qi vezetékmentes töltést, ezen felül IPX4 szabványt és Qualcomm aptX támogatást említ a specifikáció.

Forrás: www.devialet.com www.cnbc.com