Emblematikus hangfalakat újított meg a TRIANGLE

A francia Triangle fennállásának negyvenedik évét ünnepli az alapoktól újratervezett Antal és Comète hangsugárzókkal.

A zene iránt rajongó Renaud De Vergnette, a nyolcvanas évek legelején rakta össze aprócska műhelyében első hangfalát. Az elmúlt negyven évben a vállalat rengeteg időt, energiát és persze pénzt fordított a kutatás-fejlesztésre, számos szabadalom alatt álló megoldást dolgozott ki. A teljesen átalakított ANTAL és COMÈTE 40th Anniversary hangfalak gyakorlatilag az elmúlt négy évtized eredményeit testesítik meg. Az új hangfalak a korábbi gyakorlathoz igazodva teljes egészében Soissons-i műhelyben készültek, kivétel nélkül saját fejlesztésű és gyártású komponensek felhasználásával.

A COMÈTE (80W RMS) kétutas polchangfal, amely opcionálisan állványon is elhelyezhető. A Santos Rosewood és Blonde Sycamore változatokban elérhető hangkeltő, erősített belső merevítéssel rendelkezik az érzékelhető színezés elkerülése érdekében. A készülék egy vadonatúj, eloxált magnézium dóm csipogót dolgoztat, amely rendkívül könnyű és merev. A rózsa-aranyra színezett meghajtó tekercse egyedi támasztékot kapott, ami nagyban megkönnyíti az egyenletes és homogén beállítást.

A közepes meghajtók esetében a TRIANGLE régóta favorizálja a papírmembránok használatát, mert véleményük szerint ez az anyag pontos és életszerű vokális reprodukciót kínál. Ennek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy a közepes tartományokat ezúttal is kezeletlen papírmembrános hangszóróra bízták, ugyanakkor az átdolgozott kónusz révén, sikerült javítani az alacsony frekvenciás átvitelt, így kevesebb a hang tisztaságát befolyásoló szűrő alkalmazására volt szükség.

Az ANTAL (120W RMS) háromutas álló rendszer, ami a fentebb vázolt magas és közepes hangszórók mellé, két kompozit (farost, len és szénszál) membrános basszus meghajtót kapott. Az említett struktúra a hosszú dobás ellenére is szépen kordában tartja a torzításokat. Mindkét modellbe saját tervezésű keresztváltó és szűrők kerültek, amiket kézzel válogatott prémium alkatrészekből építettek. A kábelezés OFC rézvezetőket tartalmazó PVC köpenyes zsinórokkal történt, a teljes kábelt lefedő borítás segít enyhíteni az elektromágneses zavarokat. Az évfordulós modellek hátoldalára a csipogó színével megegyező, szálcsiszolt alumíniumból készített lapka került, ami a termináloknak is helyet biztosít. Az álló modell esetében bi-kábelezésre is lehetőség van, míg a kisebb hangfalat egy pár kötőhellyel látták el.

Forrás: www.trianglehifi.com