Emmy-díjat kaptak az LG OLED tévékészülékei

Az LG OLED tévék nyerték el a 72. Technológiai és Tervezési Emmy-díjat. Az Academy of Television Arts által alapított elismerés a távközlési technológia fejlesztéseit és innovációit, valamint a tévézés műszaki hátterének előmozdításában eredményes fejlesztőket díjazza.

Az LG OLED televízióit a világ számos vezető produkciós stúdiója és alkotója is elismeri, kivételesen pontos szín visszaadási képessége és páratlan kontrasztja miatt. A készülékek az optimalizált videojel-feldolgozás, kiváló kalibráció és magas fokú interoperabilitás mellett olyan funkciókat is kínálnak, amiket kifejezetten a professzionális tartalomgyártók igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki.

Az önálló fénykibocsátásra képes képpontok révén az LG OLED tévék képesek hűen visszaadni a filmrendezők elképzeléseit, illetve a kreatív tartalomgyártók magas minőségi elvárásainak is megfelelnek. A vezető hollywoodi filmstúdiók mellett az LG OLED tévéket világszerte referenciakijelzőként is használják a tartalomfejlesztők és -disztribútorok. A meggyőző kontrasztarány, a mélyebb fekete szín, a széles betekintési szög és a gyors válaszidő csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek miatt ezek készülékek elismertek.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az LG OLED tévék kiérdemelték a televíziós és műsor sugárzási ipar egyik legikonikusabb díját” — mondta Nam Ho-jun, az LG Electronics szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke. Az LG korábban számos elismerést gyűjtött be az okos, összekapcsolt, UHD felbontású televíziók gyorsan fejlődő szegmensében felmutatott innovációiért.

A vállalat legutóbb a Technológiai Emmy díjat a tévézés teljes élményét szolgáló HTML5 szabvány fejlesztéséért és alkalmazásáért érdemelte ki, illetve elnyerte a Hollywood Professional Association (HPA) által odaítélt kiválósági díjat (Engineering Excellence Award) is az OLED tévék 1D és 3D LUT alapú, hardverszintű CalMAN kalibrációjának fejlesztéséért és alkalmazásáért.

Forrás: www.legnewsroom.com