Ennyi volt! – Befejezi az LCD panel gyártást a Samsung

A The Korea Times információja szerint a Samsung Display úgy döntött, hogy júniusban bezárja folyadékkristályos kijelzőkkel (LCD) foglalkozó üzletágát. A felszabadult erőforrásokat az OLED és QD-OLED gyártásra csoportosítják át.

A Display Supply Chain Consultants (DSCC) amerikai piackutató cég szerint az LCD-panelek átlagos árindexe szeptemberig jelentősen csökkenni fog, ezért a Samsung Display a tervezettnél hat hónappal korábban állítja le a gyártást, elkerülendő a komolyabb veszteségeket. A döntést többek között az olcsóbban dolgozó kínai (BOE) és tajvani (AU Optronics Corp.) konkurenciával magyarázza a társaság, amely már két éve is fontolgatta a leállást. Akkor a Samsung Electronics kérésére halasztották el a felszámolást, miután a COVID-19 világjárvány miatt hirtelen megnőtt az LCD tévékészülékek iránti kereslet.

A Samsung Display tehát júniustól nem gyárt nagyméretű tévékbe szánt LCD paneleket, ezentúl kizárólag OLED és QD kijelzők gyártására összpontosít. A kijelzőkkel foglalkozó leányvállalatot egyébként 1991-ben hozták létre a Samsung Electronics LCD üzletágaként. A Samsung Display nevet hivatalosan 2012-ben kezdték használni, amikor több dél-koreai és japán vállalatot összevonva a fejlettebb kijelzők fejlesztésére és gyártására álltak át.

Forrás: www.koreatimes.co.kr