Érkezik a Cambridge Edge M monoblokk végerősítő

A Cambridge Audio úgy döntött bővíti két éve indított EDGE termékcsaládját. Az új modell követi a szériára jellemző időtlen formanyelvet, ideális társa lehet az Edge NQ előerősítőnek, de természetesen bármely előerősítővel társítható.

A CAMBRIDGE EDGE M (4000 USD) monoblokk 200W (8 ohm) teljesítményt ígér. A berendezés gondosan válogatott alkatrészekből épült, amelyek közül egy tucatnál alig több került csak a jelútba. Az erősítő optimalizált AB osztályú technológiát használ, amit a gyártó XA erősítésnek hív. A klasszikus AB osztályú erősítési móddal szemben a mérnökök módosították a munkapontot, így a hallható tartományon kívülre került a torzítás. A megoldásnak köszönhetően az erősítő A osztály közeli teljesítményt kínál, azonban a hőtermelést sikerült egészen alacsonyan tartani.

A burkolat alatt két, egyedi gyártású transzformátor található, amiket úgy forgattak össze, hogy kioltsák a szórt mágneses teret és interferenciától mentes tápellátást biztosítsanak. A hátoldalra aszimmetrikus RCA, valamint szimmetrikus XLR bemenetek kerültek, s persze a kötőhelyek is itt találhatók. A decemberben forgalomba kerülő új erősítő gyakorlatilag bármilyen hangfal meghajtására képes.

Forrás: www.cambridgeaudio.com