Érkezik a SENDY AUDIO új referencia-fejhallgatója

Az új Quad-Former magnetosztatikus meghajtóval szerelt készülék a Sendy Audio szerint jobb hangélményt kínál, mint a sokak által kedvelt AIVA fejhallgató.

A Sendy Audio a Dongguan Sivga Electronic Technology Co., Ltd. almárkája. A vállalat a hagyományos kézműves gyártást preferálja, mert így sokkal közvetlenebb módon lehet kontrollálni a folyamatokat. A fejhallgatók burkolatához jellemzően keményfát használnak, így minden egyes készülék színe és textúrája egyedi.

A PEACOCK (1499 EUR) elnevezésű új fejhallgató nyitott, fület betakaró (over-ear) konstrukció. A készülék 88 milliméteres ún. quad-former átalakítókat dolgoztat. A saját fejlesztésű technológia lényege, hogy a kompozit membránt mindkét oldalról mágnesek és tekercsek fogják közre. A vállalat szerint ez a megoldás nagy impulzushűséget és rugalmasságot biztosít a kezelt frekvencia-tartományban, rendkívül alacsony torzítás mellett.

Az átalakítók CNC megmunkált ultra-prémium alumíniumból készült házba kerültek, amit kívülről a már említett, gondosan megmunkált keményfával burkoltak. A fejpánt kecske, míg a fülpárnák jól szellőző szintetikus bőrből készültek. A cserélhető fülpárna és a szorítóerő elég nagy ahhoz, hogy minimális legyen a hangszivárgás. A kifejezetten tetszetős rács a páva szétnyitott farkát (innen az elnevezés) hivatott megidézni, az eltolt fekete és arany rács nem csupán esztétikai jelentőséggel bír, ugyanis a lyukak elrendezése a hangminőségre is befolyással van.

A készülékhez nyolc eres 6N OCC fonott kábel jár, a fejhallgató oldalon négy tűs XLR csatlakozót kapunk, míg a másik oldalon 4.4 milliméteres dugó található. A csomagban adapterek (6.3 mm/ XLR) is helyet kaptak. A készlet egy hőformázott bőr táskában utaztatható.

Forrás: www.sendyaudio.com