Érkezik a Thorens TD 240-2 lemezjátszó utódja

A Thorens méltán nevezhető az iparág veteránjának, amely több szabadalmat birtokol és folyamatosan képes a megújulásra. A társaság ezúttal azoknak kíván kedvezni, akik különösebb macera nélkül szeretnék lemez gyűjteményüket élvezni.

A THORENS TD 103A (999 EUR) lemezjátszó tehát azoknak készült, akik szeretnek jó minőségben lemezeket hallgatni, ugyanakkor nem kívánnak időt tölteni lejátszójuk beállításával. A lakozott fekete és dió változatokban érkező modell teljesen automata készülék, aminek építése során nagy hangsúlyt fektettek a mechanikus komponensek súrlódásának csökkentésére.

Ezt a berendezést is a korábban már bizonyított TP 19-2 hangkarral szerelték, azonban a csapágy rendszert megújították és a kábelezés minőségén is javítottak. A lemezjátszó gyárilag előszerelt Ortofon 2RED (MM) hangszedővel érkezik, ugyanakkor ez igény esetén otthoni környezetben is bármikor cserélhető. A csomag részeként a vásárlók egy prémium kábelt is kapnak, amelyet a megújított aljzatokhoz illeszkedő dugóval láttak el. Az új modell forgalmazása az ígéretek szerint szeptemberben kezdődik.

Forrás: www.hifitest.de/news www.thorens.com

A Thorens termékek hivatalos hazai forgalmazója a Stream Audio.