Érkeznek a legújabb SONY BRAVIA tévék

A Sony új Bravia tévékollekciója otthoni moziélményt ígér. A friss modellek jelentősen javított képminőséget, nagy fényerőt, kivételes színhűséget és a képernyőről érkező hangot kínálnak.

A nagyfelbontású streaming szolgáltatásoknak köszönhetően egyre népszerűbb az otthoni filmezés, az egyre növekvő elvárásoknak a gyártók is igyekeznek megfelelni. Az új BRAVIA termékcsalád részeként a Sony három sorozatban több tévé modellel is jelentkezik, a kínálat csúcsán a BRAVIA 9 zászlóhajó készülék található.

Újdonságok tömött sorokban

A Sony XR processzora olyan jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely nagy pontossággal érzékeli és elemzi az adatokat, majd azok alapján optimalizálja a képet. A filmkészítők által használt professzionális monitorok által is alkalmazott háttérvilágítás-szabályozási technológiához hasonlóan az XR Backlight Master Drive hivatott felügyelni és szabályozni a diódák ezreit.

Az új csúcsmodellben lényegesen több (325 százalékkal több) fényerő-szabályzó zóna található, mint a tavalyi változatban. A fénysűrűséget is megnövelték, így az új tévék akár nappali fényben is jól teljesítenek, a napsütés vagy a lámpák okozta tükröződések hatását az X-Anti Reflection hivatott csökkenteni, míg az X-Wide Angle a betekintési szög növelésében játszik szerepet.

Mozira hangolva

A BRAVIA 9 tévék Acoustic Multi-Audio+ funkcióval rendelkeznek, a felső (Beam Tweeter) kávára és oldalra (Frame Tweeter) is kerültek hangszórók a filmszerű térhatású hangzás érdekében. A Voice Zoom 3 mesterséges intelligencia-algoritmusoknak köszönhetően a rendszer képes felismerni az emberi párbeszédet, automatikusan felerősíti vagy csökkenti azok hangerejét, optimális hallhatóságot biztosítva.

Az Acoustic Center Sync integrálja a beépített hangrendszert az AV ökoszisztémába, ilyenkor a tévé hangrendszere a mozikban a vászon mögé helyezett hangszórónak felel meg. Az Acoustic Center Sync funkció egyesíti a televízióba épített hangszórókat és a külső (hangprojektor vagy házimozi szett) hangrendszert. A felsorolt funkciók beállításai mostantól a BRAVIA Connect (korábban Home Entertainment Connect App) alkalmazáson keresztül is elérhetők, így filmnézés közben nem kell a megjelenő menüsort bámulni.

Az új BRAVIA tévék fel vannak szerelve Studio Calibrated üzemmódokkal, amelyek otthoni környezetben reprodukálják a filmes tartalmak készítői által kívánt képminőséget. A már bevált Netflix Adaptive Calibrated Mode és a SONY PICTURES CORE (korábban BRAVIA CORE) Calibrated Mode mellett a Prime Video Calibrated Mode is megjelent, utóbbi már élő sportközvetítésekkel is működik. Mind a BRAVIA tévék IMAX Enhanced tanúsítvánnyal is rendelkeznek, valamint támogatják a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiákat.

Környezetvédelmi kezdeményezések

A Sony Road to Zero elnevezésű környezetvédelmi tervet dolgozott ki, amelynek célja, hogy üzleti tevékenységei és termékéletciklusai révén 2050-re elérje a nulla környezeti hatást. A BRAVIA 9 és a BRAVIA 7 tévék a Sony saját jelfeldolgozó rendszerét használja a panel eszköz jellemzőinek maximalizálására automatikusan optimalizálva a fényerőt minden egyes jelenethez, így a nagy fényerő mellé alacsonyabb energiafogyasztás társul.

Továbbfejlődött az Eco Dashboard, amely lehetővé teszi a BRAVIA különböző energiatakarékossági beállításainak egyidejű kezelését, még a felhasznált energia mennyisége is ellenőrizhető.

A Sony jelentősen növelte az újrahasznosított anyagok felhasználását. A hátlaphoz (ami a legnagyobb felület a készülékeken) a saját fejlesztésű újrahasznosított műanyagot (SORPLAS) használtak, de a felhasznált műanyagok nagy része (65 %) is újrahasznosított, ahogy az újratölthető Eco Remote sem szűz műanyagból készült.

Akadályok nélkül

A Sony nagy figyelmet fordított arra, hogy fogyatékosságtól vagy kortól függetlenül, mindenki egyformán élvezhesse a filmélményt. A Talkback képernyőolvasó funkció a képernyő használata nélkül ellenőrizhetővé teszi a programlistákat és egyszerűsíti a beállításokat.

A szövegek nagyíthatók és igény esetén kirakhatók a képernyőre, a HDMI és S-Center csatlakozókra tapintható pontok kerültek, amik (Bravia Theatre modellekkel) megkönnyítik a portok megtalálását és csatlakoztatását.

A BRAVIA tévéket természetesen hangutasításokkal lehet kezelni, illetve olyan gyorsbillentyűparancsok is rendelkezésre állnak, amikkel egyszerűen be- és kikapcsolhatók a hozzáférési funkciók. A távirányítón lévő szünet gomb (Time Shift) megnyomásával bármikor szüneteltethető az élő tévéadás.

Forrás: www.sony.eu/presscentre