Erősítő párost dobott piacra az Elipson

A francia Elipson Münchenben leplezte le a Reference Series új tagjait, amelyek forgalmazása hivatalosan is elkezdődött.

Az ELIPSON P1 előerősítőt (1990 EUR) és az A2700 (2990 EUR) végerősítőt úgy tervezték, hogy az önállóan és párban is a legtöbbet nyújtsák. A P1 teljesen kiegyensúlyozott kialakítással rendelkezik, az összes komponenst úgy válogatták össze, hogy a minimális zaj mellett a legjobb eredményt kapjuk. A rendszer alapváltozata két RCA és egy szimmetrikus XLR bemenetet kínál, kimeneti oldalon RCA, XLR, Sub Trigger és fejhallgató-csatlakozás áll rendelkezésre.

A teljesen analóg készülék igénye esetén DAC (699 EUR) és Phono (490 EUR) modullal is megtoldható, de akik jobban bíznak a gyári bővítésben a P1F (2849 EUR) modellt is választhatják. Az előerősítő egy OLED kijelzőt is visel, amely megkönnyíti a rendszer beállítását és használatát.

Az A2700 végerősítő szabadalmaztatott hűtéssel rendelkezik, amely megakadályozza az ún. termikus kifutást. A rendszer nagy kapacitással rendelkezik 400W RMS (8 ohm) vagy 700W RMS (4 ohm) teljesítményre képes, de impulzus üzemmódban 900W (2 ohm alatt) is elérhető. A készülék egy RCA, XLR és trigger konnektort visel. Az új modellek kizárólag antracit szürke színben kerülnek forgalomba.

Forrás: www.en.elipson.com