Erzetich Charybdis – Új síkmágneses fejhallgató

Kharübdisz, Poszeidón és Gaia lánya Zeusz jóvoltából nem volt külünösebben barátságos teremtmény, azonban Blaž Erzetič ígérete szerint az új füles kifejezetten kezes és gyönyörűen szól.

A tíz esztendős szlovén Erzetich Audio jelenleg négy fejhallgatót futtat. A kínálat két végén a megfizethető kategóriát képviselő Thalia és a közelmúltban bemutatott Charybdis található. Utóbbi egy nyitott kialakítású síkmágneses fejhallgató, amely következetesen viszi tovább az elődök szögletes, némiképp megosztó formavilágát. Az első (próba)változatok még 3D nyomtatott fülkagylókkal rendelkeztek, azonban a mérnökök végül CNC megmunkált alumínium burkolat mellett döntöttek. A fejpánt szénszál erősítésű, a fülpárnák borítására vegán bőrt használtak, de a csomagban egy velúr páros is helyet kapott.

Sajnos az átalakítóról túl sokat egyelőre nem árultak el, csupán annyi biztos, hogy újgenerációs, korábban nem használt komponensről van szó. A CHARYBDIS (3000 EUR) fejhallgató 43 ohm impedanciával rendelkezik és hétszáznegyven grammot nyom. Az ígéretek szerint igazi all-rounder fülesről van szó, amely alig vagy kevésbé érzékeny a műfaji sajátságokra. A kábel csatlakozókat nem ágyazták be, szabadon hagyva állítólag kevésbé érzékenyek a sérülésre és kényelmesebben használhatók. A nyáron várható a SCYLLA névre hallgató erősítő, amit kifejezetten ennek a fülesnek a meghajtására terveztek.

Forrás: www.erzetich-audio.com