ESTELON AURA – Karcsú topmodell

A felsőházban tevékenykedő észt Estelon márka bemutatta legújabb hangsugárzóját. Az Alfred Vassilkov által tervezett modell következetesen viszi tovább a gyártó tervezési filozófiáját.

Az Estelon AURA (17.500 EUR) hangfalat a részletekre való aprólékos odafigyeléssel tervezték. Az Estelon modellekre jellemző forma ezúttal is tetten érhető, aminek nem csupán esztétikai, hanem funkcionális jelentősége is van, hiszen párhuzamos falak hiányában teljesen zárójelbe tehető a diffrakció. Az AURA háromutas, zárt modell.

Az öt hüvelykes Satori közepes meghajtók kónusza papiruszból készült, az öntött alumínium váz optimális szilárdságot és alacsony kompressziót biztosít. A hangszórók egy huszonhat milliméteres, szimmetrikus motorral szerelt Scan Speak Illuminator textil-dóm csipogót fognak közre. Az ellipszis alakú hullámvezetőt úgy alakították ki, hogy a hangszóródás minél egyenletesebb legyen. A basszusokat egy padló felé tájolt tíz hüvelykes, sajtolt papírmembrános meghajtó kezeli.

Az ívelt talplemez a gyártó szerint akkor is optimálisan teríti a hangot, ha a hangfalat vastag szőnyegre állítjuk. A kabinet anyaga hőformázott kompozit, amely lehetővé teszi a célirányos forma, valamint az akusztikai szempontból ideális belső kamrák kialakítását. A fekete és fehér színben megvásárolható modell névleges teljesítménye 200W, a frekvenciaválasz 35 – 25 000 Hz, az impedancia 4 ohm, míg az érzékenység 90 dB/2,83 V.

Forrás: www.estelon.com