Európába érkezik a Samsung 2020 QLED 8K TV sorozata

A társaság Máltán, a Samsung European Forum rendezvényen mutatta be legújabb, Európában elérhető televízióit és hangrendszereit.

A kiállított készülékek között megtalálható volt a Q950TS QLED 8K TV zászlóshajó, valamint számos új generációs 8K és 4K QLED, MicroLED és Lifestyle tévé, illetve több új fejlesztésű hangzásjavító eszköz. A Q950TS 8K TV tiszta kép- és hangminőséget, fejlett mesterséges intelligencia alapú megoldásokat kínál, ami mellett prémium kialakítással és tovább fejlesztett hangrendszerrel igyekszik kiemelkedő audiovizuális élményt biztosítani. A csúcskészülék Európában 65, 75 és 85 hüvelykes változatokban lesz elérhető. A Samsung QLED 8K TV sorozata ezen felül a Q900TS és Q800T modellekkel bővült, amelyek 55-98 hüvelykes méretekben vásárolhatók majd meg.

Természetesen a QLED 4K TV készülékek továbbra is jelentős részét teszik ki a vállalat kínálatának, ezek 43-85 hüvelykes változatokban érhetők el. Idén nagy hangsúly került a személyre szabhatóságra, hogy a készülékek kompromisszumok nélkül illeszkedjenek a felhasználók eltérő életstílusához. Bár a Samsung QLED tévék alapját a hang- és képminőség adja, egyre inkább előtérbe kerülnek a különböző mesterséges intelligenciára építkező szolgáltatások.

A Quantum Dot AI technológia a gyengébb minőségű tartalmak nagy felbontású megjelenítését szavatolja, míg az Adaptive Picture funkció figyeli az adott helyiség fényviszonyait, biztosítva a tiszta és kontrasztos képet minden körülmények között. Az Active Voice Amplifier funkció automatikusan felismeri zavaró háttérzajokat, szűri és optimalizálja a hangzást, ezen felül van egy Object Tracking Sound+ (OTS+) nevű eljárás, amely háromdimenziós hanghatást hoz létre a készülék tetején, oldalán és alján található hangszórókat bevonva, egyedi mesterséges intelligencia alapú algoritmus segítségével.

A legújabb készülékek többféle intelligens asszisztenssel is kompatibilisek, így a felhasználók választhatnak az Amazon Alexa, Google Assistant és Bixby megoldások közül. Az új modellek több megosztási funkciót is kínálnak. A Multi-View funkció azoknak a felhasználóknak készült, akik több képernyőt is használni kívánnak egyszerre, míg a Tap View funkció az okostelefonok társítását könnyíti meg.

Idén Európába is megérkezik a társaság innovatív THE SERO elnevezésű modellje, amely függőleges és vízszintes tájolásban is használható. A funkció megkönnyíti az okostelefonok képernyőjének tükrözését. A The Sero mellett új méretekben és színekben is elérhetővé válnak a THE SERIF és THE FRAME elnevezésű tévék, amik ráadásként finomított kényelmi szolgáltatásokat is biztosítanak. A máltai rendezvényen mutatkozott be az innovatív MicroLED tévék teljes sorozata, amelynek darabjai a moduláris kialakításnak köszönhetően korlátok nélküli kreativitást szavatolnak, legyen szó formáról vagy felbontásról.

A vállalat nagy hangsúlyt fektetett a hangminőség javítására, amit a Q sorozathoz tartozó (Q800T, Q70T és Q60T) hangprojektorok hivatottak bizonyítani. A Samsung Acoustic Beam technológiáját használó, valamint a beépített Dolby Atmos és DTS: X megoldásokat alkalmazó széria mellett jönnek az S-sorozatú (S60T és S40T) eszközök, amelyek komolyan képesek javítani a hangélményt

Forrás: www.samsung.com