Európába is befutott a BenQ csúcs házimozi projektora

A BenQ prémium modelljét először Indiában (What HiFi Show 2024) mutatták be, azonban az európai forgalmazást csak a közelmúltban erősítette meg a márka.

A BENQ W5800 (4999 EUR) egy 4K DLP lézerprojektor, amely a CinematicColour és HDR-Pro technológiákat is magában foglalja. A CinePrime sorozat részeként forgalomba kerülő készülék 8,3 millió képpontból álló nagy felbontású kép megjelenítésére képes.

A projektor BlueCore fényforrást használ, 2.600 ANSI Lumen csúcs fényerőre képes, de Cinema üzemmódban is biztosítja az 1700 ANSI Lumen értéket. A függőleges (土 50%) és vízszintes (土 21%) 2D objektív eltolás funkcióval bíró motoros zoom objektívnek köszönhetően a projektor százötven hüvelykes képfelület megjelenítésére is alkalmas.

A W5800 a specifikációs lap szerint 100% DCI-P3 és a Rec.709 színtér reprodukcióra képes, megkapta a kontrasztot javító HDR-Pro motort és a Dynamic Black technológiát. A Local Contrast Enhancer (LCE) algoritmus segítségével a rendszer több mint 1000 zónára osztja fel a képeket, elemzi az egyes szegmensek fényerejét és azokat egymástól függetlenül állítja be az optimális megjelenítés érdekében.

A készülék támogatja a HDR10, HDR10+ és a HLG szabványokat, a választható képmódok közül a Filmmaker sem maradt ki, a DLP-Link 3D szemüvegen keresztül a 3D tartalmak élvezetének sincsen akadálya. A hátoldalra két HDMI 2.0b csatlakozó került, amiből az egyik eARC kompatibilis.

Forrás: www.benq.com