Európába jön az Audio-Technica összezárható fülese

Az Audio-Technica régóta készít, gyönyörű faburkolatú fejhallgatókat, amik a szakma és felhasználók tetszését is megnyerték így nem meglepő, hogy a tavaly bemutatott újdonságuk is ezt az ikonikus kialakítást örökölte.

A vállalat korábban számos fafajtával kísérletezett, használtak többek között csíkos ébent (Kokutan) és őshonos bonsai-félét, amelyek mind eltérő hangélményhez vezettek. Az ATH-WP900 (650 USD) esetében a juharra esett a választás, amely merev és meglehetősen sűrű alapanyag, így előszeretettel használják vonós hangszerek vagy gitárok építéséhez. A fejhallgató burkolatát a Fujigen (gitárokat készítő vállalat) készíti, a ház érdekessége, hogy a megmunkálás után egy speciális égetett bevonatot kap, amivel tovább hangsúlyozzák a fa természetes szépségét. A fülpárnák és a fejpánt borítása szintetikus bőrből készült.

A fejhallgató ötvenhárom milliméteres átalakítókkal rendelkezik, amihez egyedi motor és speciális terelőlemez társul. Utóbbi javítja a membrán első és hátsó része közötti légáramlást, ezáltal jobb alacsony és közepes tartományú reprodukciót szavatol. A készülék A2DC (Audio Designed Detachable Coaxial) csatlakozókat kapott. A mellékelt kábelek közül az egyik kábel aranyozott sztereó minidugóval (3.5 mm) rendelkezik, míg a másik végére 5-pólusú aranyozott (4.4 mm) kiegyensúlyozott dugasz került. Előbbi főként telefonokkal és szabványos hangeszközökkel, míg utóbbi nagy felbontású lejátszókkal és kompatibilis fejhallgató-erősítőkkel használható. A Hi-Res Audio tanúsítványt kiérdemlő eszköz a könnyebb szállítás érdekében összezárható.

Forrás: www.audio-technica.com