Európába is jön a LUXMAN évfordulós erősítőjéből

A kilencvenöt esztendős Luxman a hagyományoknak megfelelően számos olyan terméket dob piacra, amelyek csak korlátozott ideig, vagy darabszámban lesznek elérhetők.

A LUXMAN L-595A SE (12.695 EUR) analóg erősítő a nyolcvanas évek legvégén bemutatott L-570 integrált erősítő módosított változata. Az új modellből mindössze hatszáz darabot készítenek, aminek fele a szigetországban marad, tehát a globális piac mindössze háromszáz készüléken kénytelen osztozni. Az évfordulós modell tiszta A-osztályban működik, elkerülve ezzel a keresztirányú torzulásokat. A teljesítmény csatornánként 30W (8 ohm), a módosított áramkör alacsony torzítást és zajszintet szavatol. A tápegység nagy teljesítményű transzformátort és nagy kapacitású blokk kondenzátort egyesít.

Az alkalmazott hangerőszabályzót LECUA1000) eredetileg a C70-F előerősítőhöz tervezték, közvetlen az ezredforduló után. A potenciométer felől érkező utasítások, egy mikroszámítógépen keresztül jutnak el a nyolcvannyolc ellenállást dolgoztató rendszerhez. Az alacsony és magas tartományokat természetesen finomhangolni is lehet, ráadásként szubszonikus szűrőt is kapunk.

A beépített phono szakasz lemezjátszók társítását is lehetővé teszi, de AV erősítő csatlakoztatása is biztosított. A hátoldalon rézötvözet RCA konnektorok és szimmetrikus XLR aljzatok, valamint két pár hangfal fogadására alkalmas terminálok sorakoznak. A speciális kiadású erősítő rózsafa burkolatot kapott. A forgalmazás júniusban kezdődik.

Forrás: www.luxman.co.jp/en