Év végén jöhetnek a húsz hüvelykes OLED panelek

Az LG Display hosszú évek óta gyárt pl. okosórákba és telefonokba szánt kisméretű, valamint tévékbe szerelhető nagy (negyvenkét hüvelyktől felfelé) OLED paneleket. A két tábor között jelenleg szakadék tátong, ez azonban hamarosan megváltozhat.

Kang Won-seok, az LG Display alelnöke a Korea Display Industry Association által szervezett fórumon beszélt arról, hogy a járvány alatt jelentősen megnőtt a pl. noteszgépek iránti kereslet, ezért a bevezetni kívánt új panelméret ezen igények kielégítésére szolgál. A társaság a tömeggyártásra vonatkozó kérdésekre egyelőre nem adott választ, így nem világos mikor kerülhetnek az LG OLED kijelzős termékek a piacra.

Az LG terveit nagy valószínűséggel az Apple is motiválta, mert az almás cég a pletykák szerint két éven belül teljesen átáll az OLED panelek használatára. A felbontásról és egyéb specifikációkról még nem derültek ki részletek, ugyanakkor elhangzott, hogy a játékra szánt eszközök esetében a hagyományos (tévézésre szánt) OLED paneleknél még nagyobb színhűséget szeretnének biztosítani. Az LG Display ezek mellett tovább finomítja W-OLED eljárásra építő hajlítható kijelző technológiáját, ez az egyetlen olyan panel ami szimpla hordozót alkalmaz és tolerálja a hajtást.

Forrás: www.thelec.net