Eversolo DMP-A8 – Minden egy dobozban

A kínai Eversolo a Zidoo Technology holdudvarához tartozó márka. A társaság új hálózati képességekkel felvértezett modellje lejátszó, DAC és előerősítő egy dobozba zárva.

A DMP-A8 dizájn tekintetében nem újít sokat, kapunk egy sarkos, de szépen megmunkált szálcsiszolt alumínium házat, aminek oldalán a megfelelő szellőzés érdekében hangsúlyos nyílások találhatók. A frontra egy hat hüvelykes LCD érintőkijelző került, amely elég méretes ahhoz, hogy messziről is látható legyen és ne okozzon problémát az üzemeltetés.

A képernyőn keresztül gyorsan és könnyen elérhetők a tartalmak, szolgáltatók vagy éppen a beállítások. A készülék szinte az összes elérhető nagy felbontású formátumot támogatja, legyen szó sztereó vagy többcsatornás adatfolyamról. A DMP-A8 (1890 GBP) az EOS (Eversolo Original Sampling-rate Audio Engine) operációs rendszert használja, amely az az Android SRC korlátozásait megkerülve bit-tökéletes lejátszást szavatol.

Hátulra kerülve HDMI ARC, USB, optikai, koaxiális kimenet és számos digitális bemenetet kerül elő. A berendezés szimmetrikus XLR bemenettel és aszimmetrikus RCA bemenettel is rendelkezik. Adott a Bluetooth 5.0 kapcsolat, a rendszer közvetlenül is csatlakoztatható pl. aktív hangszórókhoz vagy teljesítményerősítőhöz. A pakkot egy trigger kimenet teszi teljessé. Akár 4TB kapacitású M.2 NVME SSD behelyezése is támogatott. Ehhez a dedikált nyílásnak köszönhetően nincs szükség a burkolat megbontására. Külső tároló az USB OTG porton keresztül is társítható.

A rendszer és az audioáramkör külön tápegységet kapott, előbbi kapcsolóüzemű, utóbbi lineáris egység. A lineáris tápegység képes automatikusan alkalmazkodni a beérkező jelhez. A 3. generációs XMOS XU316 USB interfésznek köszönhetően az új modell gyorsabb és nagyobb sávszélességet kínál az elődöknél, az USB-portok akár a natív DSD512 és PCM (32-bit/768 kHz) adatfolyamokkal is megbirkóznak. A DAC szakaszban a szabadalmaztatott Velvet Sound technológiát támogató AK4499EX és AK4191EQ DAC chipek találhatók, két Accusilicon femtoszekundumos oszcillátor biztosítja a tiszta órajelet a dekódoló áramkörök számára.

Említésre méltó továbbá a teljesen kiegyensúlyozott analóg előerősítő áramkör, valamint a precíziós ellenállásokat és reléket használó R2R hangerőszabályzó. Egy nagy teljesítményű DSP processzort is kapunk, többek között parametrikus EQ, FIR szűrők, HPF/LPF szűrés és basszus kiemelés is rendelkezésre áll. A DMP-A8 hálózati protokollok (pl. NFS, SMB v1/v2/v3 és UpnP/DLNA) széles skáláját támogatja az üzemeltetést társalkalmazás (iOS és Android) és távirányító (Bluetooth és infravörös) egyszerűsíti.

Forrás: www.eversolo.com