Ezek a Panasonic tévék kerülnek idén piacra

Bár a Panasonic terveiről az elszórt hírmorzsákból hozzávetőleg már képet kaptunk a társaság most hivatalosan is bemutatta legújabb új OLED és Core LED sorozatait.

Panasonic LZ2000 Master OLED Pro

A Panasonic szemmel láthatóan megpróbálja az összes felhasználói igényt kielégíteni, ennek megfelelően a belépő, közép és prémium kategóriában is kapunk újdonságot. A készülékek 42-77 hüvelyk képátlóval érkeznek, így mindenki megtalálhatja a számára ideális méretet.

OLED-fejlesztések

Az OLED termékcsalád az LZ2000 (77, 65, 55 hüvelyk), az LZ1500 (65, 55, 48, 42 hüvelyk), az LZ1000 (65, 55 hüvelyk) és az LZ980 (65, 55, 48, 42 hüvelyk) sorozatokat tartalmazza. Valamennyi újabb OLED televízió a legfrissebb panel konfigurációkat használja. Az LZ2000 és az LZ1500 (48 és 42 hüvelykes modellek kivételével) Master OLED Pro panelt kaptak, az LZ1000 széria Master OLED technológiát használ, míg az LZ1500 és az LZ980 (48 és 42 hüvelykes) modelljei újabb generációs, de klasszikus OLED megjelenítővel érkeznek.

Panasonic LZ1500 Master OLED Pro

Az összes modell esetében elérhetők a True Cinema, Cinema, Filmmaker és Professional üzemmódok, amik még nagyobb csúcsfényerőt nyújtanak, ezen felül a Panasonic HCX Pro AI processzorának köszönhetően a kék színek megjelenítése úgy fejlődött, hogy közben megmaradt a nagy fokú színhűség és gradáció.

Core LED sorozat

Panasonic LX940 Core LED

A Core LED termékcsalád az LX940 LED (75, 65, 55, 49, 43 hüvelyk) és az LX800 Core LED (75, 65, 55, 50, 43 hüvelyk) sorozatokat tartalmazza. A HCX Pro AI (LX940) és HCX (LX800) processzorral felszerelt Core LED sorozat kimagasló színhűséget és kontrasztot ígér. A széria nappali játékhoz és filmnézéshez is jó választás lehet, mivel a HDR Cinema Display Pro (LX940), illetve a HDR Cinema Display (LX800 75, 65, 55 hüvelykes modellek), valamint a Bright Panel Plus (LX800 50, 43 hüvelyk) eljárások a környező fényviszonyokhoz igazítják a fényerőt.

Továbbfejlesztett játékélmény

Sebesség, éles és gördülékeny kép alapvető elvárások a játékosok részéről. A Panasonic Game Mode Extreme (pl. LX940 LED TV) több gamer fejlesztést felvonultat, többek között adott a HDMI 2.1 funkciók támogatása, mint a nagy képkocka-sebesség (HFR), valamint a változó képfrissítési sebesség (VRR) 4K felbontás mellett.

A VRR támogatásnak köszönhetően több konzolos hiba elkerülhető, nincs remegés és szaggatás, amikor a renderelt felbontás és az LOD (részletezettségi szint) túl magas, vagy túl sok effektet vagy objektumot kell egyszerre megjeleníteni. A vadonatúj Game Control Board funkció egy helyre gyűjti az összes fontos játékbeállítást és információt, ezek áttekintéséhez a játékból sem kell kilépni, de a távvezérlő (my App) segítségével is egyetlen kattintással elérhető a felület.

Még gyorsabban

Az új modellek esetében a sebesség is tovább fokozódott. A 60 Hz frissítési mód drasztikusan csökkenti a késleltetést és a bemeneti késleltetést, így a gyors reakciósebességet igénylő játékok sokkal élvezetesebbek. Az OLED tévék és az LX940 sorozat AMD FreeSync Premium támogatással rendelkeznek, utóbbiak ráadásként gyors, dupla sebességű konverziót biztosító 120 Hz-es panelt használnak.

A környezetre optimalizált képminőség

Az összes OLED és az LX940 LED tévé fejlett érzékelőkkel méri fel a környezeti színhőmérsékletet, hogy természetesebb élményt nyújtson például éjszakai filmnézéskor. Az új funkció a Panasonic tavaly bevezetett Auto AI üzemmódjára épül, amely a mesterséges intelligencia segítségével valós időben azonosítja a lejátszott tartalmat, hogy automatikusan az adott tartalomtípushoz optimalizálja a kép- és a hangminőséget. A Panasonic AI-technológiájának fejlődése gyorsabb műfaj felismerést eredményezett.

A környezeti fényerőt és színhőmérsékletet figyelő, mesterséges intelligencia alapú érzékelők a prémium Panasonic televíziókban található HCX Pro AI processzorral együttműködve a környezeti fény alapján a legrealisztikusabban állítják be az egyes színtónusokat.

Az eljárás figyelembe veszi, hogy az emberek a környezeti megvilágítás alapján másképp érzékelik a fehér színt. A HCX Pro AI chip képes megőrizni az emberi szem számára ismerős színeket, például a bőrtónusokat, ezzel biztosítva a természetes képet. Az OLED sorozatban elérhető Netflix Adaptive Calibrated Mode az utómunka során használt Master Monitor képminőséget biztosít.

Audiofejlesztések – pontos és célzott hangzás

Az OLED LZ2000 a Panasonic 360° Soundscape all-in-one TV audiocsomagja mellett irányított hangzást is nyújt. Több darab, felfelé, oldalra és előre sugárzó hangszórót kapunk, amelyek együtt szólaltatják meg a Dolby Atmos tartalmak hangterét. A térhatású hangzás fokozása mellett az LZ2000 az új, fejlett Front Array Speaker System hangszórórendszerrel rendelkezik, amely irányítja a hangot, lehetővé téve a pontos és tiszta hangzást és a hangnyaláb-formálást.

Az OLED LZ1500 sorozat modelljeiben (csak a 65, 55 hüvelykes modellek) a Dynamic Cinema Surround Pro hangrendszer található, amely támogatja a Dolby Atmos állományokat és beépített mélysugárzóval járul hozzá az erőteljes hangzáshoz. Az LZ1500 (kivéve a 65 és 55 hüvelykes modelleket), az LZ1000 és az LZ980 sorozat Cinema Surround Pro funkcióval rendelkezik, Dolby Atmos támogatással, míg az LX940 sorozat Cinema Surround, az LX800 pedig továbbfejlesztett Surround Sound hangrendszert dolgoztat.

Barátkozás a felhasználókkal

Valamennyi újonnan bejelentett OLED és az LX940 LED sorozat megkapta a Panasonic My Home Screen 7.0 rendszerét tartalmazza, de a választék bővítése érdekében a Panasonic Android TV készüléket (LX800 LED) is kínál. A My Home Screen 7.0 operációs rendszer több szinten fejlődött, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az összes kapcsolódó beállításhoz egy gyorsmenün keresztül férjenek hozzá, amely a hangutasítást is automatikusan elindítja.

Az új hozzáférhetőségi menü számos hasznos funkciót kínál, pl. a hangvezérlés, a hangleírások, a párbeszédek hangjának kiemelése és a hallássérültek számára készített feliratozás is egyszerűen beállítható. Az Európában forgalomba kerülő modellekben (az LX940-től felfelé) megtalálható a Panasonic Penta tunere, amely öt különböző műsorvételi lehetőséget biztosít. Elsődleges szempont volt a könnyű kezelhetőség, így a kiválasztáshoz elegendő a távirányító gombjának megnyomása, a telepítési folyamat gyors és könnyen kivitelezhető.

Forrás: www.panasonic.com