Ezek voltak az OLEDs GO! pályázat legjobbjai

Az LG Display a brit Dezeen dizájn magazinnal közösen hirdette meg a címszereplő pályázatot, ahova különböző OLED kijelzőket központba állító, azokat kreatívan integráló koncepciókat vártak.

“A tévék és a digitális kijelzők sok ember életében és lakóterében központi szerepet játszanak” – mondta Tom Ravenscroft, a Dezeen szerkesztője és a zsűri tagja. – “A most díjazott tervek azt bizonyítják, hogy ezeknek nem kell feltétlenül unalmasnak lenniük. A tervek azt mutatják, hogy az OLED technológia lehetővé teszi, hogy túllépjünk a jelenlegi korlátokon.”

Scroll

Az első helyen a Richard Bone és Jisu Yun tervezte SCROLL végzett, amely falon és bútoron egyaránt elhelyezhető. Az alkotók átlátszó panelt és színezett alumínium ötvözetet használtak, így a készülék kikapcsolt állapotban teljesen beleolvad a környezetébe, míg az alsó rész akár hagyományos polcként funkcionálhat.

Signal

A második helyre Jean-Michel Rochette SIGNAL elnevezésű koncepciója futott be, ami összecsukható OLED panel köré épült. A tévékészülékek kikapcsolt állapotban is állandóan a figyelem középpontjában vannak, de miért ne lehetne őket ilyenkor dekorációs célra használni? A Signal összezárt állapotban hangulatos lámpaként dobhatja fel az otthonokat. A hangszórókat a tervező a lábban helyezte el, a hőmérséklet, a szín és a fényerő természetesen szabályozható.

Console

A képzeletbeli dobogó alsó fokára Gianfranco Vasselli munkája kapaszkodhatott fel. A CONSOLE esetében a kijelzőt egy hosszú lábra szerelt állványba integrálták, ami így az ágy fölé magasodik. A tervező elképzelése szerint a műve többek között hagyományos tévéként, világító testként, otthon AV rendszerek központi egységeként is használható.

Flag.R

Kifejezetten érdekes Doyeon Shin FLAG.R koncepciója, amely feltekerhető panelt állított a középpontba. Az oldalra kihúzható rendszer maximálisan kihasználja a kijelző rugalmasságát, különböző pozíciókban eltérő funkciót kínál. A mobilitásra helyezte a hangsúlyt YunChik Lee és Bomi Kim koreai tervezők TROLLIE névre hallgató munkája, ami gyakorlatilag egy kerekekkel ellátott kocsit és mágnessel rögzített kijelzőt takar. A panel tájolása és magassága bármikor módosítható.

Trollie

Az LG Display szerint a díjnyertes tervek megvalósítása is szóba kerülhet, amennyiben sikerül meggyőzni az LG Electronics fejeseit. Szerencsére a döntéshozókat nem biztos, hogy sokat kell győzködni, hiszen a társaság a közelmúltban számos izgalmas modellre bólintott rá.

Forrás: www.lgdisplay.com www.deezen.com