Ezekkel a fejlesztésekkel jön idén a SONY

Lassan félúton járunk az évben, ezért csokorba szedtük azokat az újdonságokat, amelyek a Sony AV részlegétől várhatók.

Bravia Core

  • Pure Streaming technológia
  • UHD BD-vel egyenértékű minőség 80 képkocka/másodperc sebesség mellett
  • több, mint háromszáz filmből álló adatbázis

A BRAVIA XR televíziók tulajdonosai tehát a BRAVIA CORE kreditjeiket felhasználva használhatják a szolgáltatást. Az A90J és Z9J televíziókhoz 10, míg a további BRAVIA XR modellekhez öt kredit tartozik. Ezen felül a BRAVIA CORE használatával a felhasználók feliratkozhatnak egy kiváló filmválogatásra, melyet korlátlan alkalommal megtekinthetnek.

Bravia XR televíziók

  • Bravia Core
  • Google TV
  • Sound-from-Picture Reality
  • Érintésmentes hangvezérlés
  • Intelligens hangszóró kompatibilitás

Az új BRAVIA XR központi eleme a Cognitive Processor XR a televíziók egy teljesen új feldolgozási módszerét alkalmazza. A technológia túlmutat a hagyományos mesterséges intelligencián, amelynek célja az emberi látás és hallás megismétlése. Amikor tárgyakat látunk, öntudatlanul bizonyos pontokra koncentrálunk. A kognitív intelligencia által működtetett Cognitive Processor XR számos zónára osztja a képernyőt, képes érzékelni hol található a képen a „fókuszpont”.

A rendszer a hang helyzetét is tudja elemezni, így az pontosan illeszkedik a képernyőn látható cselekményhez, ráadásul a rendszer minden hangot 3D térhatásúvá alakít át. A processzor minden korábbinál nagyobb adatmennyiség elemzésére és értelmezésére képes, intelligens módon optimalizálja az összes képpontot, keretet és jelenetet, ezzel szavatolva a legéletszerűbb képet és hanghatást.

MASTER Series Z9J televízió

A Cognitive Processor XR képes értelmezni, hogy az emberek hogyan látnak és hallanak. A Full Array LED panel pontosságával kombinálva az XR Triluminos Pro, az XR Contrast Booster és az XR 8K Upscaling a legpontosabb 8K élményt biztosítja, mély fekete színekkel és intenzív fényerővel. A legújabb XR Motion Clarity technológia kereszt elemzi az adatokat annak biztosítása érdekében, hogy a mozgás sima, világos és tiszta maradjon, elmosódás nélkül.

Az X-Wide Angle technológia bármilyen szögből élénk, valós színeket biztosít, miközben megőrzi a fényerő szintjét. Az Acoustic Multi-Audio technológia mozi térhangzást és pontos hangpozíciót biztosít, ezzel képes biztosítani, hogy a kép és a hang tökéletes harmóniában legyenek egymással. HDMI 2.1 kompatibilitás, beleértve a 4K 120 képkocka/másodperc sebességet, és a változtatható frissítési gyakoriságot. Van Dolby Vision és Dolby Atmos támogatás. A környezeti optimalizálás tökéletesíti a kép- és hangminőséget bármilyen környezetben.

MASTER Series A90J televízió

Az XR OLED Contrast a fényerőt a magasabb csúcsfényekhez és a mélyebb feketékhez igazítja, míg az XR Triluminos Pro szélesebb palettával teszi lehetővé, hogy az egyes színeket a való világban tapasztalható különbségekhez hasonlóan reprodukálja. Az XR Motion Clarity technológia pontosan vezérli a mozgóképeket az elmosódások minimalizálása érdekében, így a képek valósághűek maradnak, kevesebb fényerő veszteséggel lehet számolni a gyors jeleneteknél.

Az XR 4K Upscaling technológia 4K szintre javítja a gyengébb minőségű tartalmakat. A továbbfejlesztett Acoustic Surface Audio+ technológia pontosabb hangpozicionálást és mozi térhangzást nyújt. A hangalapú keresés a Google Asszisztens segítségével okosabb és jobb felhasználói élményt nyújt. A Calman Ready fejlett kalibrálási képességeket kínál.

Sony A80J televízió

Az XR 4K Upscaling technológia ennél a modellnél is adott, ahogy a Google Asszisztens kompatibilitás sem maradt ki. A Netflix Kalibrált mód stúdió minőségű Netflix tartalmat kínál, az IMAX Enhanced technológia mozis látványt, hangzást és méretarányt visz az otthonokba.

A hárompozíciós állvány három különböző lehetőséget kínál, a hangprojektor pozíció megemeli a tévét, lehetővé téve a soundbar könnyebb elhelyezését. Az XR Motion Clarity technológia pontosan vezérli a mozgóképeket az elmosódások minimalizálása érdekében, így a képek valósághűek maradnak, kevesebb fényerő veszteség jelentkezik a gyors mozgással járó jeleneteknél.

Sony X95J televízió

Ebben a készülékben is Cognitive Processor XR dolgozik. Van HDMI 2.1 kompatibilitás, megkapjuk változtatható frissítési gyakoriságot (VRR) , az automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM) és az eARC is jelen van. Az X-Wide Angle technológia bármilyen szögből élénk, valós színeket biztosít, miközben megőrzi a fényerő szintjét.

Az Acoustic Multi-Audio technológia mozi térhangzást és pontos hangpozíciót biztosít, ezzel képes biztosítani, hogy a kép és a hang tökéletes harmóniában legyenek egymással. Az X-Anti Reflection minimalizálja a tükröződést, hogy semmi se terelje el a figyelmét. Alexa és Google Asszisztens kompatibilitás egyaránt adott.

Sony X90J televízió

A minimalista kialakítás egyszínű felülettel maximalizálja a képernyőt és minimalizálja az előlapot, így a felhasználók a megjelenő tartalomra koncentrálhatnak. Gyors hozzáférés számos tartalomhoz és szolgáltatáshoz a Google TV segítségével. Egyszerű kapcsolódás a legtöbb eszközhöz, beleértve az Apple AirPlay 2 és a HomeKit rendszereket. A hangalapú keresés a Google Asszisztens segítségével együtt működik, hogy okosabb/jobb felhasználói élményt nyújtson.

Forrás: www.sony.com/press