Feketébe öltözik a TECHNICS SL-1200G lemezjátszó

A nagyjából másfél éve bemutatott, limitált kiadású SL-1210GAE modell sikerén felbuzdulva a Technics úgy döntött, újabb kedvelt lemezjátszót öltöztet feketébe.

A közvetlen meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be. A készülék hamar az egyik legkeresettebb típus lett, összesen három és fél millió darab talált belőle gazdára. Az elmúlt években a lemezjátszók iránti kereslet jelentősen megnőtt, hála a bakelit hanghordozók reneszánszának. Bár az SL-1210G modell esetében az optikai tuningra került a hangsúly, a felülvizsgált komponenseknek és kisebb átalakításoknak köszönhetően a berendezés még jobb teljesítményre képes.

A vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motor kettős állótekerccsel és ikerrotorral rendelkezik a lehető legstabilabb, nyomatékingadozás nélküli forgás és erőteljes nyomaték érdekében. Az ikerrotoros szerkezet segít csökkenteni a csapágyra nehezedő terhelést, minimalizálva a mikro-rezgések okozta, lejátszás minőségét befolyásoló anomáliákat. A hangkar hidegen hengerelt magnéziumból készült, a csapágyak vágott perselyben kaptak helyet, ez a megoldás biztosítja a megfelelő induló mozgásérzékenységet.

A lemeztányér háromrétegű szendvics szerkezet, mindegyik réteget egyedileg szinteztek. Az alváz szintén több elemből áll, a tíz milliméter vastag alumínium fedlap alatt, alumínium öntvény, BMC és szilikon rétegek húzódnak a tökéletes csillapítás érdekében. Az SL-1210G lemezjátszó európai forgalmazása októberben kezdődik.

Forrás: www.technics.com