Felfelé bővíti OLED kínálatát a Loewe

Az idén százéves Loewe elég sokáig táncolt a szakadék szélén, de úgy néz ki a társaság a befektetőknek hála újra magára talált. A németek a közelmúltban bejelentették eddigi legnagyobb OLED tévéjüket, amely a Bild i termékcsalád tagjaként kerül forgalomba.

A hetvenhét hüvelykes készülék LG Display gyártotta OLED panelt dolgoztat, viszont nem újabb generációs MLA változatról van szó, hanem klasszikus W-OLED kijelzőről. Ahogy a korábbi (eddig hatvanöt hüvelykes volt a legnagyobb készülék) modellek esetében természetesen most is adott a 4K felbontás, támogatottak többek között a HDR10, a Dolby Vision és a HLG szabványok.

A tévé beépített (1TB) merevlemezzel rendelkezik, ez régi szolgáltatás a Loewe részéről, ami a streaming térhódításával sem kopott ki. A bild i77 dr+ (6000 EUR) beépített hangrendszere DTS Play-Fi, Apple AirPlay és Chromecast támogatást kínál, sajnos a rendszer teljesítményéről és a kiosztásról szinte semmi érdemi infót nem osztott meg a márka. A tévét négy HDMI 2.1 aljzattal szerelték, közöttük egy eARC csatlakozó is megtalálható, amely akár Dolby Atmos hangprojektorok társítására is használható.

A készülék a Loewe os7 platformot használja, aminek alapját a Hisense Vidaa rendszere biztosítja. Hozzáférést kínál olyan alkalmazásokhoz, mint az Apple TV+, az Amazon Prime, a Disney+ és a Netflix, de elég sok az európai piacon népszerűnek számító alkalmazás hiányzik. A stílusos megjelenés a gyártó ismeretében nem újdonság. A hátlapra szövetborítás került és a vezetékek elrejtéséről is gondoskodtak, a távirányítóba pedig mikrofon került, így a készülék hangutasításokkal is vezérelhető.

A stílusért persze komoly árat kell fizetni, összehasonlításképp egy hetvenhét hüvelykes LG C2 OLED tévé hozzávetőleg féláron vihető, de az LG C3 vagy a Sony A80L modellek is kétezer euróval többet hagynak a zsebekben. A Loewe bevallottan a Bang&Olufsen lifestyle tévéinek kíván konkurenciát állítani, azokat igyekszik megszólítani, akik hajlandóak többet fizetni a stílusos megjelenésért.

Forrás: www.loewe.de