Felskiccelte idei OLED kínálatát a Panasonic

A Panasonic eddig csupán az LZ2000 OLED zászlóshajót mutatta be részletesen, a portfólió többi darabjáról nem nagyon beszélt. A társaság SiD2022 rendezvényen négy további OLED modellről húzta le a leplet.

A Los Angelesben (CES2022) színpadra állított LZ2000 a Panasonic Master OLED Pro paneljét és jelentősen továbbfejlesztett képfeldolgozó technológiáját használja. A hangrendszert a Technics építette, ami dedikált felfelé sugárzó meghajtókat is tartalmaz, tehát a rendszer a népszerű térhatású hangformátumok kezelésére is alkalmas.

A csúcsmodell alatt kapott helyet az LZ1500 OLED tévé, ami a gyártó szerint csupán a hangzás terén kényszeríti kompromisszumra a felhasználókat. Az LZ2000 modell ötvenöt, hatvanöt és hetvenhét hüvelykes változatokban kerül a piacra, míg az LZ1500 hatvanöt, ötvenöt, negyvennyolc és negyvenkét hüvelykes méretekben várható, bár utóbbiak fényereje alacsonyabb, mint a nagyobb testvéreké.

A két felsőházas készülék mellett jön a Master OLED panellel szerelt LZ1000 (55 és 65 hüvelyk) készülék, illetve a hagyományos OLED képernyőt használó LZ980 és LZ800 modellek. Utóbbiak a hírek szerint csak a hangrendszerben térnek el egymástól, előbbi Cinema Surround Pro rendszert kapott, utóbbi pedig az említett hangrendszer alapváltozatát. Mindkét belépő tévé negyvenkét, negyvennyolc, ötvenöt és hatvanöt hüvelykes méretben vásárolható majd meg.

Az összes OLED tévékészülék támogatja a HDR10+ és a Dolby Vision (plusz a szokásos HDR10 és HLG) formátumokat, valamint minden esetben adott a Filmmaker Mode funkció és a Netflix Adaptive Calibrated és a Dolby Vision IQ eljárások. Az infók szerint az összes tévé rendelkezik HDMI 2.1 konnektorokkal, amelyek támogatják a 4K/120 Hz felbontást. A csatlakozók számáról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Forrás: www.panasonic.com