Felülvizsgálták a DUAL CS600 lemezjátszót

A DUAL folytatja a közelmúltban megkezdett utat, így a tiszta lapos fejlesztések mellett a mérnökök több régi modell megújítására is időt szakítanak.

A bevezetőben vázolt gyakorlathoz igazodva a DUAL ezúttal egy felső kategóriás lemezjátszóját vizsgálta felül és újította meg. A DUAL CS600 Mk2 (1399 EUR) alváza nehéz MDF tömb, amire opcionálisan textúrált vagy magasfényű fekete bevonat kerülhet. Az alapváltozathoz hasonlóan a csapágy sárgaréz ötvözetből készült, teflon bevonatú darab, amibe tíz milliméter vastag tengelyt ültettek. A szárra egy 2.1 kilós alumínium tányér került, aminek megnövelt tömege segített csökkenteni a hangélményt befolyásoló rezonanciát.

A hajtást továbbra is szíjjal oldották meg, míg a sebesség szabályozása (33 1/3, 45 vagy 78) elektronikusan történik. A lemezjátszó gyárilag kalibrált, azonban gyári hangszedőt nem kapunk, azaz némi otthoni bütykölésre azért szükség lehet. Az optimális tűnyomást torziós rúgó hivatott szavatolni, de az anti-skating finomítására manuálisan is lehetőség van. A készülékre RCA konnektor került, szerencsére a mellékelt zsinór nem rögzített, így akár a jól bejáratott kábelek használatára is lehetőség van.

Forrás: www.plattenspieler.sintron.de/en