FiiO FA19 – Az új prémium fülmonitor

A FiiO bejelentette és előrendelhetővé tette legújabb zászlóshajó modelljét, amely egy teljesen tiszta lapos fejlesztés eredménye.

A FiiO FA 19 (1099 EUR) fülmonitor tíz BA meghajtóból álló ún. multi-driver tömböt használ. A hangolás során kiemelten figyeltek a magas és közepes frekvencia-tartományokra, az alacsonyabb frekvenciákat pedig trükkösen egy speciális kamrába továbbítják, ami a gyártó szerint jótékony hatással van a dinamikára. A visszacsatolás generálta kellemetlen nyomást a burkolaton elhelyezett lyukak hivatottak csökkenteni.

A jobb hatékonyság érdekében a keresztváltóban a legújabb filmkondenzátorokat használták, ezen túl megkapjuk az S. Turbo Acoustic Design névre hallgató megoldást, amely a különböző tartományok közötti precíz átmenetért felel. A fülesen elhelyezett kapcsolóval két (Monitor és HiFi) üzemmód érhető el, előbbi tisztább és részletgazdagabb hangélményt ígér a magas frekvenciákkal előtérben, míg utóbbi jobban kihangsúlyozza a közép- és mélytartományokat.

Az új IEM leválasztható (MMCX csatlakozó) sodrott, tiszta ezüst kábellel kerül forgalomba, amelyre 3.5 milliméteres (SE) dugó került. Természetesen a csomagban egy 4.4 milliméteres (BA) átalakító valamint különböző méretű hab illesztékek is helyet kaptak.

Forrás: www.fiio.eu