FiiO FH3 – Megfizethető hibrid fülmonitor

A FiiO FH sorozatának alsó-középkategóriás darabja, egy kellemesen hangolt háromutas fülmonitor, amely az FH1s és FD1 modellekhez hasonlóan, óvatosan feszegeti a kategóriájának határait.

A FiiO FH3 (49.990 Ft) fülmonitor külsejét tekintve a sorozat fejlettebb modelljeit idézi. A magnézium-alumínium ötvözet házat egyetlen tömbből alakították ki, szigorúan ügyelve a hosszú távú kényelemre. Az illeszkedés és passzív zajvédelem a megfelelő méretű illesztékek megválasztásával tovább növelhető.

A hibrid füles három meghajtót dolgoztat. Az alacsony tartományokat egyetlen dinamikus (10 mm) egység kezeli, míg a közepes és magas tartományok megszólaltatását egy-egy BA meghajtóra bízta a gyártó. A dinamikus meghajtó berillium bevonatú membránja rendkívül merev és könnyű, így az egység erőteljes ugyanakkor kontrollált basszus reprodukciót szavatol. A készülék megkapta a gyártó szabadalom alatt álló S.Turbo technológiáját… ez a hangcsatorna hivatott kiszűrni a dinamikus meghajtók által óhatatlan generált interferenciákat. A nagyfrekvenciás BA meghajtót a gyártó kicsit közelebb tolta a fülekhez, amivel a magas hangok visszaverődését igyekeztek csökkenteni. A megoldásnak köszönhetően a rendszer tisztább és artikuláltabb nagyfrekvenciás reprodukcióra képes.

Az ezüstözött, egykristályos réz kábel egyik végére, színkóddal jelölt MMCX csatlakozók, míg a túlsó végére L alakú jack dugó került. A leválasztható zsinór egyfelől a karbantartást, másfelől a fejlesztést is jelentősen megkönnyíti. A korábban emlegetett illeszték-készlet hab és szilikon tipeket tartalmaz, amelyek nem csupán a komfortot, hanem a hangminőséget is befolyásolhatják. A közepes és nagy furatú illesztékek növelhetik a basszus mennyiségét, míg a szűkebbek a hangok textúrájára vannak jó hatással. A füles 24 ohm impedanciával rendelkezik, így akár okostelefonnal társítva is szépen dolgozik, de persze igazán egy jó hordozható lejátszóval teljesedik ki. Az utaztatást kemény doboz, vagy puhább vízlepergető anyagból készített tok könnyíti meg.

Forrás: www.fiio.com