FiiO K7 – Asztali fejhallgató-erősítő és DAC

A FiiO közelmúltban bejelentett modellje számos megoldást örökít tovább a márka felsőházas eszközeiből, miközben egy új kiegyensúlyozott hatfokozatú audio áramkört vezet be a megfizethető kategóriában.

A FiiO K7 (199 USD) asztali fejhallgató-erősítő teljesen új áramkört (DAC, aluláteresztő szűrő, hangerőszabályozás, puffererősítő, előerősítő és fejhallgató kimenet) kapott. Az egyes csatornák jeleit a rendszer külön-külön dolgozza fel, így csökkentve az áthallást. A burkolat alatt csatornánként egy THX AAA788+ erősítő modul kapott helyet, így a készülék a problémásabb fülesekkel is elboldogul. A felhasználók az előlapon elhelyezett gombok segítségével kiválaszthatják a társított eszközöknek leginkább megfelelő erősítési szintet.

A készülék 560mW vagy 2000 mW leadására képes 300 ohm, illetve 32 ohm terhelés mellett, a torzítás egyik esetben sem haladja meg az egy százalékot. A DAC szakaszban két darab AKM AK4493SEQ chip található, amely a 32-bit/384 kHz PCM vagy DSD (256) állományokat is támogatja. A pontos időzítésért XMOS XUF208 chip felel.

A hangerőszabályzót övező glória a mintavételezési frekvenciáktól függően különböző színeket (48 kHz > kék, 48 kHz < sárga) jelenít meg, a DSD fájlok zöld színnel vannak jelölve. A berendezést 12V kapcsolóüzemű tápegység szolgálja ki, amely több fokozatból álló architektúrával rendelkezik. Ezen fokozatok mindegyikét alacsony zajszintű Low-DropOut szabályozók (LDO) szabályozzák, de az alapvetésnek számító túlmelegedés és a túlterhelés elleni védelem sem maradt ki. Ha valaki jobban kedveli a lineáris tápegységeket (pl. FiiO PL50) annak használatára is lehetőség van.

Forrás: www.fiio.com