FiiO K9 Pro ESS – Az új topmodell

A FiiO zászlóshajó modellje egy teljesen szimmetrikus architektúrára támasztott készülék, amivel a gyártó a kompromisszumoktól mentes hangélményt célozta meg.

A K7 modell csatlakozási lehetőségeit (RCA, koaxiális, optikai, USB-B, USB-C és kiegyensúlyozott 4,4 milliméteres bejáratok, illetve 6.35 milliméteres, 4.4 milliméteres szimmetrikus fejhallgató kijáratok) RCA (L/R), valamint kiegyensúlyozott 3 tűs XLR kimenettel bővítették. A duális THX AAA788+ erősítőnek köszönhetően a K9 Pro ESS (379.990 Ft) rugalmasan képes kiszolgálni a fejhallgatók széles skáláját.

A nagyméretű hangerőszabályzó finom beállítást tesz lehetővé, a ‘gain’ kapcsolóval pedig egyszerűen a társított füleshez igazítható a rendszer. Az alkalmazott ADC görbe rekonstrukció hatékonyan képes minimalizálni a csatornák hangerő-kiegyensúlyozatlanságát és zaját. A FiiO Control App további finomításra biztosít lehetőséget.

A beérkező jeleket csatornánként egy ES9038PRO chip dolgozza fel, a páros a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (256) állományok kezelésére is képes. A rendszer az MQA dekódolásra is alkalmas. A pontos időzítésről egy-egy XMOS chip által koordinált femtoszekundumos kristály-oszcillátor gondoskodik. A készülék a gyári adatok szerint akár 1100 mW (300 ohm) vagy 2100 mW (32 ohm) teljesítményt is képes produkálni.

A lehető legtisztább reprodukció érdekében a digitális és analóg szakaszokat elválasztották, így biztosítva a jelek integritását. Természetesen az említett szakaszok a tápellátása is dedikált. A stabil Bluetooth kapcsolatot Qualcomm QC5124 chip szavatolja, a szabványos AAC, SBC és aptX kodekek mellett a nagy felbontású vezeték nélküli szabványok (pl. aptX HD, aptX Adaptive és LDAC) is támogatottak. A FiiO K9 Pro asztali rendszer HiRes Audio és HiRes Audio Wireless minősítésekkel is rendelkezik.

Forrás: www.fiio.com