FiiO M11S – Dual DAC és MQA támogatás

Újabb nagy felbontású, hordozható zenelejátszóval jelentkezett a FiiO, amit nem titkoltan az Astell & Kern lejátszók megszorítására terveztek.

A FiiO M11S (499 USD) DAP öt hüvelykes HD kijelzőt visel, amely szinte a teljes előlapot elfoglalja. A készülék csatornánként egy dedikált ES9038Q2M DAC lapkát dolgoztat, a kategóriában elvárható módon támogatja a nagy felbontású (32-bit/384 kHz-ig) formátumokat, a DSD állományokat és képes dekódolni az MQA fájlokat.

A lejátszó megkapta a márka saját fejlesztésű, zárt hurok eljárást alkalmazó FPGA technológiáját, amely két femtoszekundumos kristályoszcillátort használva biztosítja a jittermentes és pontos órajelforrást a rendszer számára. A burkolat alatt egy vadonatúj fejhallgató-erősítő áramkör is helyet kapott, amely akár 670 mW (32 ohm) kimeneti teljesítményt is képes biztosítani, rendkívül alacsony (1,9 uV) zajszint mellett.

A lejátszót 3.5 milliméteres, valamint 2,5 és 4,4 milliméteres kiegyensúlyozott fejhallgató-kimenettel szerelték, illetve egy dedikált vonalkimenetet is kapunk. A DLNA és az AirPlay streaming mellett a lejátszó támogatja az LDAC , aptX HD és LHDC Bluetooth kodekeket, számos streaming alkalmazás telepítésére kínál lehetőséget. A készülék 32GB beépített tárhellyel rendelkezik, amely microSD kártyával (legfeljebb 2TB) bővíthető, az akkumulátor üzemidő tizennégy óra.

Forrás: www.fiio.com