FiiO R7 – Nagyfelbontású asztali hangrendszer

A FiiO újdonsága egy kis helyigényű all-in rendszer, amely streamerként és fejhallgató-erősítőként is használható. Átmenet a hordozható és teljes méretű modellek között.

A FiiO R7 (700 USD) támogatja a NAS használatát, öt hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, számos nagy felbontású hangformátumot támogat, aktív hangszórókkal vagy fejhallgatóval, de akár mindkettővel társítható. A rendszer Roon Ready, DLNA kompatibilis, belső tárolóval rendelkezik, de a microSD kártyákról és külső tárolóról is képes lejátszani.

Hardver szinten korrekt specifikációt kapunk. A burkolat alatt ESS Sabre ES9068AS DAC lapkák és nagy teljesítményű THX-788+ erősítő modul lakik. A duális THX erősítőrendszer támogatja a nagy felbontású PCM (32 bit/768kHz) és DSD512 állományokat, de az MQA dekódolás sem jelent problémát.

Öt erősítési fokozat (low, medium, high, over-ear és enhanced over-ear) áll rendelkezésre, utóbbit használva 32 ohmos terhelés mellett 3.6 W teljesítmény is adott, így a problémásabb fülesek meghajtása sem jelenthet gondot. A készüléket egy kapcsoló üzemű AC/DC tápegység szolgálja ki. Az R7 igény esetén külső (12V-3A) tápegységekkel is használható.

Kapcsolódási opcióként több vezetékes és vezetékmentes lehetőséget kapunk. A hátoldalon optikai és koaxiális bemenetek, valamint USB-portok, illetve optikai, koaxiális, vonalszintű és szimmetrikus XLR kimenetek is találhatók. A front oldalon a hangerőszabályzó alatt egy kimenetek kiválasztására szolgáló tárcsa és a fejhallgató-csatlakozók (6,35 milliméteres, 4,4 milliméteres kiegyensúlyozott és szimmetrikus XLR) kaptak helyet. Vezetékmentes átvitelre Bluetooth (5.0) és WiFi áll rendelkezésre.

Előbbi a Qualcomm Snapdragon 660 lapkakészletét használja, így az AAC, SBC, aptX, aptX HD , LDAC és LHDC kodekek támogatása is adott. Az Android 10 operációs rendszernek köszönhetően az eszköz harmadik féltől származó alkalmazások futtatására is alkalmas. A FiiO R7 nem egyedi modell, az év elején az Astell & Kern is megmutatta a saját koncepcióját, bár az kicsit magasabb árfekvésű berendezés.

Forrás: www.fiio.com