FOCAL Bathys – Prémium vezetékmentes füles

A vezetékmentes eszközök piaca minden évben egyre nagyobb, a filléres termékek mellett végre erősödni látszik a középkategória és a prémium szegmens. Utóbbit erősíti a Focal legújabb modellje.

A francia márka nem újonc a vezeték nélküli eszközök piacán, azonban a társaság eddig inkább a megfizethető modellekre helyezte a hangsúlyt. A FOCAL BATHYS (799 USD) a prémium ligában játszik, a felső kategóriás vezetékes fejhallgatók esztétikáját házasítja a saját fejlesztésű vezetékmentes technológiával és fejeli meg zajszűrő funkcióval. A szinte kötelező Transparency üzemmód mellett két zajcsökkentő beállítás választható, a Silent módot szabadtéren, zajosabb környezetben érdemes használni, míg a Soft pl. irodában tehet jó szolgálatot.

A Bluetooth (aptX Adaptive, SBC, AAC) átvitel mellett a vezetékes üzemmód is támogatott, utóbbi esetben 3.5 milliméteres és USB-C aljzat is rendelkezésre áll. Van egy kikapcsolható USB-DAC mód, amely akár 24 bit/192 kHz nagy felbontású fájlok lejátszását is lehetővé teszi. A készülék a már bizonyított M formájú, alumínium-magnézium dóm átalakítókat kapta meg, ahogy az esztétika is ismerős lehet a márka rajongóinak. A gyári beállítások társalkalmazás segítségével finomíthatók. A beépített akkumulátor harminc órányi üzemidőt biztosít, van gyorstöltés funkció, aminek használatával negyedóra alatt öt extra játékidőt nyerhetünk.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.focal.com