Focal Trio6 – A legújabb stúdiómonitor

A Solo6 és a Twin6 után a Focal újabb monitor hangsugárzóval bővíti kínálatát, amely elsősorban profi felhasználásra készült.

A Focal Trio6 ún. dual-monitor konstrukció. Az MDF kabineten egy hüvelykes fordított berillium dóm magassugárzó, öt hüvelykes kompozit membrános mélyközép meghajtó és nyolc hüvelykes kompozit membrános mélysugárzó osztozik. Előbbiek egy elforgatható terelőben kaptak helyet, ami megkönnyíti a függőleges vagy vízszintes használatot.

A berillium magassugárzó képes elérni a 40 kHz-et, míg a nyolc hüvelykes mélynyomó 35 Hz-ig tud lemenni. A mélyközép hangszórót dedikált kamrában helyezték el és két porttal támogatták meg, a mélysugárzó pedig saját nagyméretű portot kapott, amely megkönnyíti a monitor elhelyezését a fal közelében az alacsony frekvenciás linearitást veszélyeztetése nélkül.

A monitor két- és háromutas módban is használható, a FOCUS módot aktiválva csak a mélyközép és magassugárzó dolgozik, 90 Hz – 20 kHz tartományt biztosítva. Ebben a konfigurációban a frekvencia átviteli görbe megegyezik a háromutas görbével, megőrzi a sztereó képet, de kevésbé kiterjesztett.

Mindhárom meghajtóhoz dedikált erősítő tartozik, a magassugrázót AB osztályú erősítő szolgálja ki, míg a mélyközép és basszus hangszórókat G osztályú erősítőkkel társították. A Solo6 ésa Twin6 modellhez hasonlóan ezúttal is rendelkezésre áll egy konfigurálható high-pass és egy 160Hz-es parametrikus keresztváltó, valamint egy automatikus készenléti üzemmód.

Forrás: www.focal.com