Fókuszban a Lorenzo Audio Labs

A társaságot Miguel Lorenzo Castro (a Kroma Audio társalapítója) és Josep M. Gallart alapította, akik két és fél évtizedes iparági tapasztalattal rendelkeznek.

A LORENZO AUDIO LABS csapatát a zene iránti megszállottság és a tökéletes reprodukció inspirálja, céljaikat a klasszikus megoldások és a legújabb fejlesztések ötvözésével igyekeznek megvalósítani. A termékeket javarészt a legmagasabb szintű kézműves technológiákkal építik. Az LM5 csúcsminőségű, kompakt monitor, ami a nagyméretű, földön álló hangszórókhoz hasonló basszus reprodukciót ígér. A huszonegy milliméter vastag kabinet fenolos laminált fából és elasztomerből készül, a burkolat kézzel válogatott fa furnér. A kétutas rendszer háromnegyed hüvelykes lágy dóm csipogót és 6.5 hüvelykes szénszálas mélyközép meghajtót dolgoztat. Az érzékenység 87 dB, a névleges impedancia pedig 8 ohm.

Az LM1 hangsugárzó a márka zászlóshajója. A négyutas készülék dupla hátoldali porttal rendelkezik. A vezetékezéshez nagy tisztaságú réz-, ezüst- és aranyhuzalokat használtak, a Duelund, Jupiter, Mundorf és Pathaudio komponensekből épített keresztváltó nem tartalmaz nyomtatott áramköröket. A magas- és szuper-magassugárzó, valamint a tizenegy hüvelykes közepes meghajtó dedikált kamrába került, a basszusokért tizenhat hüvelykes papírmembrános egység felel. A névleges impedancia 8 ohm, az érzékenység pedig 96 dB. A kisebb modell meghajtásához legalább 30W teljesítményű erősítőre van szükség, míg az álló hangfalhoz 20-500W teljesítményű gépet javasol a gyártó. Az árak egyelőre nem ismertek, de a kivitel alapján vastag pénztárca szükséges a szépségek birtoklásához.

Forrás: www.lorenzoaudiolabs.com