Fókuszban a Technics SB-G90 hangfal utódja

A Technics SB-G90M2 hangsugárzó a Grand Class sorozat tagja, a napokban bemutatott SB-C600 hangfalhoz hasonlóan októberben kerül forgalomba.

Az SB-90M2 rendszer háromutas, bass-reflex rendszerű konstrukció. A készülék egy huszonöt milliméteres magas, valamint egy százhatvan milliméteres közepes hangszórót egyesítő koaxiális meghajtóval rendelkezik, amihez két darab százhatvan milliméteres közepes és alacsony tartományokat kezelő egységet társítottak. A koaxiális sugárzó membránját VEM szimulációval tervezték meg, hogy csökkentsék a rezonanciát, illetve hogy természetesebben, kevesebb torzítással szólalhasson meg a középtartomány. A Linear Phase Plug alkalmazásával a fáziszavarokat iktatták ki, így a magassugárzó hangnyomása is természetesebbé vált.

A mélyközép hangszórókat egyedi (Balanced Driver Mounting Architecture) konzolhoz rögzítették, ami a rezgéseket a talaj irányába vezeti el. A kabinet alsó részében elhelyezett belső merevítőszerkezetet átalakították. Az ún. Standing Wave Termination Structure része egy többszörösen meghajtott hullámterelő, amely minimális mennyiségű hangelnyelő anyag alkalmazásával is képes hatékonyan elfojtani az állóhullámokat. Az új modell kettős kábelezésű hangszóró kimeneteket kapott.

Forrás: www.technics.com