Frissítette az A9G OLED tévét a Hisense

A Hisense újabb generációs OLED készüléke VIDAA 6.0 operációs rendszerrel érkezik, illetve HDMI 2.1 konnektorokat visel a next-gen játékkonzol kompatibilitás érdekében.

Az A9H OLED tévé hatvanöt hüvelykes változatban kerül a piacra. A társaság az Egyesült Államokba szánt modelleket már AndroidTV rendszerrel szállítja, míg Európában továbbra is ragaszkodik a saját fejlesztésű VIDAA platformhoz. Utóbbi természetesen hozzáférést biztosít nagyjából az összes népszerű tartalomszolgáltatóhoz, Alexa és Google Assistant kompatibilis, ugyanakkor hiányzik a Chromecast és AirPlay támogatás.

A tavalyi modellhez képes előrelépést jelent a két darab HDMI 2.1 konnektor, mindkettő támogatja ALLM és VRR funkciókat, illetve az egyik eARC képes. Az újabb generációs csatlakozók mellett két HDMI 2.0 portot is kapunk. A HISENSE A9H Sonic Screen hangrendszerrel rendelkezik, ami nagyon hasonlít a Sony által alkalmazott Acoustic Surface eljáráshoz, mindkét rendszer a képernyő „rezegtetésével” generálja a hangot. Az eljárás jobb térbeli pozicionálást ígér, adott a Dolby Atmos és Dolby Digital támogatás.

Forrás: www.hisense.co.uk