Frissítette HDMI portfólióját az Audioquest

Az Audioquest átalakította, illetve megújította HDMI kábel kínálatát. Az új 48 Gbps sávszélességet támogató sorozat javarészt a régebbi zsinórok fejlesztett változataiból áll.

Az új AUDIOQUEST HDMI kábelek 4K/120 és 8K/60 jelek továbbításra képesek. A 48 Gbps támogatás mindegyik modell esetében adott, azonban ennek előnyeit egyelőre csupán öt méterig lehet kihasználni, hosszabb távolságra csupán az eddig is elérhető 18 Gbps átvitel szavatolt. Az új kábelek esetében a gyártó számos változtatást eszközölt. Kategóriától függetlenül átalakított struktúra, ezüstözött vagy tiszta ezüst vezetők, több szintű (Direction-Controlled) zajvédelem jellemzi a kábeleket, amelyek a gyártó szerint jelentős teljesítmény javulást hoznak magukkal.

A magasabb kategóriát a Thunderbird, Firebird és Dragon zsinórok képviselik, utóbbiak pl. 100% Perfect-Surface-Silver vezetőt kaptak és hatodik szintű 72v DBS zajvédelmet kínálnak, valamint grafén-szén szigeteléssel rendelkeznek. Az új kábelek forgalmazása várhatóan november közepén kezdődik, a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.audioquest.com